Carin Cruijsen

Allround assisent

Carin Cruijsen

Carin overwoog na haar studie Medische biologie een carrièreswitch als banketbakker en kwam naar Zaandam om zich te oriënteren. “Het bakken van brood en patisserie is natuurlijk ook een exacte wetenschap, dus zo gek is dat niet. Je kunt het eindresultaat pas perfectioneren als je begrijpt wat er misgaat in het proces van bakken”.

Toen ze voor het eerst de oude Verkadefabriek binnenstapte, was ze verkocht. “Alles bij de Bakery Institute ademt passie. De inspirerende locatie, bevlogen docenten en natuurlijk de prachtige producten die elke dag gemaakt worden door de cursisten’. Verder dan de introductiecursussen is ze nog niet gekomen, daarna is ze meteen aan de slag is gegaan als allround assistent. In die functie combineert ze administratieve taken zoals de communicatie met cursisten, websitebeheer en social media met het ondersteunen van de docenten tijdens de cursussen.

“Werken bij de Bakery Institute is elke dag feest. Vanuit het kantoor kijken we uit op beide leslokalen, waar iedere dag weer andere cursussen gegeven worden. Het ene moment is de diplomering van onze 9-weekse studenten Boulangerie, het andere moment staan er twaalf mensen die voor het eerst een desserttaart glaceren. Het mooiste is, dat iedereen met een glimlach binnenstapt en met een glimlach (en een grote roze tas vol zelfgemaakt lekkers) weer naar huis gaat”.