Ken je 'm? Dat perfecte naar echte roomboter smakende croissantje waarbij de laagjes in goudgele kruimeltjes uiteenvallen en waardoor je eet met nog meer smaak? Dat heerlijke product, en nog veel meer mooie rijke degen, leer je bij ons bakken deze week!
Je verdiept je in de wereld van de veelal zoete getoerde en ongetoerde gistdegen zoals croissants, Deens luxe, briochedegen en ook een pâte levée, een prachtig basisdeeg voor veel toepassingen.
In deze week leer je wat de succesfactoren zijn bij het bereiden van een écht goede Franse croissant, ga je terug naar de basis in grondstoffen en handelingen, wordt er gewerkt met degen die twee of zelfs drie dagen ‘onderweg’ zijn en maak je de heerlijkste verwennerijen waar consumenten zowel bij brood- als banketbakkerijen voor omrijden.
Ook laten we je zien hoe je het best via de vriezer kunt werken om gebruik te maken van chargematige productie.
Croissants, Pain au Chocolat, Koffiebroodjes met verschillende vullingen, Scones, Pâte Levée, (Meergranen) Brioche, Cinnamon Rolls, Suikerbrood, Ham-Kaas Croissants & andere hartige heerlijkheden, Danish, Tarte du Mitron en als bonus maak je ook de allerlekkerste Desemstol!
Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%. Voor andere professionals kost de cursus € 995,- (btw-vrij en incl. lunch).
Werknemers in de bakkerij die zich willen verdiepen en verbreden. Voor thuisbakkers adviseren wij de opleiding Handgemaakt brood: Croissants en zoete degen
(Professionals
Thuisbakkers)