Wil jij echt weten wat de sleutel van succes is tot het perfecte ijsje? Om vervolgens je plan als ijsbereider door te zetten? Dan is deze cursus perfect voor jou!
Voor alle amateur brood- en banketbakkers van Nederland - en voor de mensen die misschien wel van hun hobby hun beroep willen maken, verzorgt Bakery Institute leerzame en interessante opleidingen. Samengesteld voor de liefhebber, maar op zeer professioneel niveau.
Wil jij echt weten wat de sleutel van succes is tot het perfecte ijsje? Om vervolgens je plan als ijsbereider door te zetten? Dan is deze cursus perfect voor jou!
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap? Je wilt je graag specialiseren in bonbons met behulp van mallen en vormen.
Pani artigianali! Kom in Italiaanse sferen en ga aan de slag met het maken van heerlijke broodklassiekers.
Je hebt volop geoefend en geëxperimenteerd na de Introductie Patisserie en Vervolg Patisserie en bent toe aan de volgende stap? Maak dan de sprong naar de Master Patisserie!
Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.
Modern, superstrak én erg lekker: de tartelette. Leer mooie basisrecepten om zelf eindeloos te variëren
Geniet jij ook zo van zoete guilty pleasures? Deze dagcursus stelt je niet teleur.
Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere graansoorten
Beheers je na de Basis Chocolaterie de cruciale basisvaktechnieken en ben je klaar voor de volgende stap?
Heb je na Introductie Patisserie honger naar nóg meer kennis? Dan is Vervolg Patisserie de volgende stap in jouw leerproces!
Na het oefenen en experimenteren in de Basis- en Vervolg Chocolaterie toe aan een verdere verdieping? In deze cursus staan de betreffende vaardigheden centraal.
Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en wil je de vaktechnieken beter beheersen? Doe dan mee met deze dagcursus in de patisserie.
Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze 9-weekse Patisserie opleiding.
Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.
Wil jij je weekend beginnen met een fantastische pain au chocolat of knapperige croissant? Met de kennis uit deze cursus verbluf je iedereen met heerlijke Franse producten!
Aan de slag met homemade banket, dus niet de superstrakke producten, maar juist die waarvan het water je direct in de mond loopt
Houd jij ook zo van die mierzoete, parelmoerkleurige meringue? In deze cursus zoomen we in op de wereld van schuim!
Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met desem en een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van desem en vertraagde processen.
Goed voor de dag komen op een feestelijke gelegenheid gaat je goed af met dit rijke assortiment aan taarten en gebak
Hoe krijgt je chocolade een mooie glans en knapperigheid? Welke vullingen zijn geschikt voor bonbons? Deze en meer vragen staan centraal in de Basis Chocolaterie.
Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.
Heb je altijd al de droom gehad om iets te gaan doen met patisserie? Dan kun je in deze zeer intensieve week verschillende basisdisciplines van het patisserie vak gaan beleven.
Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen?
Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen ervan?
Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze cursus meer ins en outs over een voedselintolerantie en leer bijpassende producten.
Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig: vegan patisserie. De klassieke patisserie recepten bevatten vaak roomboter, eieren en room. Hoe kun je met plantaardige grondstoffen vergelijkbare, smaakvolle producten maken? In deze cursus ontdek je plantaardige patisserie en komt ook de theoretische onderbouwing aan bod.
Chocoladekunst ervaren onder de bezielende leiding van een World Chocolate Master? Doe mee aan deze unieke cursus en maak je eigen showstuk.
Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!
Denk je bij cake meteen aan een klassieke, rechthoekige variant? Deze cursus laat zien hoe veelzijdig deze productgroep eigenlijk is! Van kleine cakevarianten zoals financiers en madeleines tot mooi gedecoreerde gâteaux de voyage en een diversiteit aan smaken.