Peter Remmelzwaal - Suikerkunst Showstuk

2 dagen

Alle ins en outs leren van het maken van een spectaculair suiker showstuk? Leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!

Data
  • Wordt verwacht

495

  • 2 dagen
  • 18 uur
  • 08:00u - ca. 16:30u
  • Max. 6 personen

aanmelden

belangstelling  

In twee cursusdagen worden de belangrijkste technieken aangereikt van het suikertrekken en suikerblazen. Je leert suiker bereiden en modelleren om daarna te verwerken tot een showstuk.

De routine en vaardigheid zul je moeten ontwikkelen, door veel met deze technieken aan het werk te gaan. Met deze cursus als basis en een dosis eigen creativiteit, voeg je een extra dimensie toe aan je vakmanschap. Het thema van het te maken showstuk is nog een verrassing maar je gaat suiker blazen, vormen, trekken en gieten. In vorige edities hadden we de thema’s ‘riverside’, ‘winter’ en ‘jungle’.

<span>Over Peter Remmelzwaal</span>

Vanaf jonge leeftijd is Peter gefascineerd door het prachtige vak patisserie. Het ambachtelijk werken en de creativiteit spreken Peter met name aan. Om het vak optimaal te beheersen en mogelijkheden te vergroten, heeft Peter op verschillende plekken trainingen gevolgd van diverse professionals. Tijdens deze trainingen heeft Peter verschillende technieken geleerd. Zo is hij gespecialiseerd in suikerkunst en het werken met chocolade. Met behulp van gepassioneerde vakmensen, heeft Peter zich zo uitstekend kunnen ontwikkelen op gebied van luxe patisserie.

Hieronder enkele hoogtepunten van Peter’s werk; 1e plaats Gouden Gard 2008’, ‘het winnen van Dutch Pastry Award 2012’ en uitgeroepen worden tot ‘Beste patissier van Nederland 2012’. Peter heeft zijn bedrijf opgericht onder de naam ‘Peter Remmelzwaal Patisserie’. Daarnaast is hij lid van het Nederlands Patisserie Team en ambulant patissier bij het Koninklijk Huis.

 

Kosten

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een prijs van €346,-. Wij werken samen met de Nationale Bakkerij Academie, zij verzorgen na afloop van de cursus de factuur.

Voor andere professionals kost de cursus € 495,-.

Doelgroep

​Enthousiaste vakmensen die de technieken van een showstuk suikerkunst willen leren zoals suiker trekken, blazen, gieten en modelleren.


Soortgelijke opleidingen

Delizioso Gelato

Delizioso Gelato

Glacerie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Delizioso Gelato

ENGLISH - Handmade Bread

ENGLISH - Handmade Bread

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

ENGLISH - Handmade Bread

American Baking

American Baking

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

American Baking

Peter Remmelzwaal - Chocolade showstuk

Peter Remmelzwaal - Chocolade showstuk

Chocolaterie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Peter Remmelzwaal - Chocolade showstuk