Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

1 dagen

Altijd al willen leren hoe je de klassieke kunst van het suikertrekken kunt beheersen? Maak je eerste stappen en leer het van de suikermeester Peter Remmelzwaal!

Data
  • Wordt verwacht

275

  • 1 dagen
  • 7,5 uur
  • 09:00u - 15.30
  • Max. 8 personen

belangstelling  

In één dag worden de belangrijkste technieken aangereikt van het suikertrekken en suikerblazen. Je leert suiker bereiden en modelleren om daarna te verwerken tot een klein showstuk zoals een bloem. Het showstuk bestaat uit gegoten, geblazen en getrokken suikeronderdelen. Je kunt na deze cursus eventueel een vervolgcursus doen om een groter showstuk te leren maken dat bestaat uit meer verschillende suikeronderdelen.

Over Peter Remmelzwaal

Vanaf jonge leeftijd is Peter gefascineerd door het prachtige vak patisserie. Het ambachtelijk werken en de creativiteit spreken Peter met name aan. Om het vak optimaal te beheersen en mogelijkheden te vergroten, heeft Peter op verschillende plekken trainingen gevolgd van diverse professionals. Tijdens deze trainingen heeft Peter verschillende technieken geleerd. Zo is hij gespecialiseerd in suikerkunst en het werken met chocolade. Met behulp van gepassioneerde vakmensen, heeft Peter zich zo uitstekend kunnen ontwikkelen op gebied van luxe patisserie.

Hieronder enkele hoogtepunten van Peter’s werk; 1e plaats Gouden Gard 2008’, ‘het winnen van Dutch Pastry Award 2012’ en uitgeroepen worden tot ‘Beste patissier van Nederland 2012’. Peter heeft zijn bedrijf opgericht onder de naam ‘Peter Remmelzwaal Patisserie’. Daarnaast is hij lid van het Nederlands Patisserie Team en ambulant patissier bij het Koninklijk Huis.

 

Kosten

€ 275,- inclusief lunch en btw-vrij. Deze cursus is ook inclusief suikerhandschoenen, plastic koker en isomalt suiker

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.

Doelgroep

​Enthousiaste vakmensen of thuisbakkers die een eerste stap willen zetten om zich te ontwikkelen in de prachtige technieken van het suiker, zoals trekken, blazen en gieten.


Soortgelijke opleidingen

Eclairs en soezen

Eclairs en soezen

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Eclairs en soezen

Master Patisserie

Master Patisserie

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Master Patisserie

Patisserie 20-daagse cursus

Patisserie 20-daagse cursus

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Patisserie 20-daagse cursus

Vervolg Chocolaterie

Vervolg Chocolaterie

Chocolaterie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Vervolg Chocolaterie