Patisserie 20-daagse cursus

20 dagen

Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en wil je de vaktechnieken beter beheersen? Doe dan mee met deze dagcursus in de patisserie.

Data
  • 11 Februari t/m 3 Juni 2022 (VOL)

3995

  • 20 dagen
  • 150 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 8 personen

belangstelling  

In deze cursus komen alle productgroepen aan bod: koek (boterdegen), bladerdegen, cake, beslagsoorten, schuim, gebak en taarten, (chocolade) decoraties. Ook de bijbehorende vaktechnieken worden uitgebreid besproken en geoefend, denk aan spuitoefeningen, garneren en maskeren. De producten worden niet opgeschaald, maar er is wel aandacht voor het bewust worden van verkoopbaarheid, marketing en prijscalculatie.

Om de week is er één uur theorieles die past bij de materie uit de praktijklessen. Wekelijks is er huiswerk om je zo effectief mogelijk op de les voor te bereiden. Dit is een afwisseling van theoretisch en praktisch huiswerk. Ook is er aandacht voor het ontwikkelen van eigen recepten en voor persoonlijke leerwensen.

De cursus bestaat uit 20 dagen. Elke lesdag is er minimaal één soort product afgerond dat je mee naar huis kunt nemen. Je werkt ook verder met je eigen producten die tussentijds in de koeling of vriezer worden opgeslagen. De 20 lesdagen vinden plaats op vrijdagen en een laatste week waarin je een mooie showtafel kunt voorbereiden.

 

Kosten

€ 3995,- inclusief lunch en btw-vrij, een wasbaar schort en theorieboek is inclusief.

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 40%.

Doelgroep

Patisserie voor thuisbakkers die geen carrière switch ambiëren maar juist vaktechnieken verder willen ontwikkelen waarin korte cursussen weinig tijd voor is. Deelname aan de cursus is mogelijk na een kennismakingsgesprek.

Data 2022: 11, 18, 25 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1, 8, 15, 22, 29 april, 6, 13, 20, 27, 31 mei, 1, 2, 3, juni


Soortgelijke opleidingen

Vormbonbons

Vormbonbons

Chocolaterie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Vormbonbons

Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Patisserie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals

Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals

Patisserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals

Vegan patisserie professionals

Vegan patisserie professionals

Patisserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Vegan patisserie professionals