Eclairs en soezen

2 dagen

Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen ervan?

Data
  • 8 Maart t/m 9 Maart 2022 (VOL)

495

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 09:00u - ca. 15:30u
  • Max. 8 personen

belangstelling  

In deze tweedaagse cursus leer je de kneepjes van het maken van een perfect soezenbeslag en uiteenlopende toepassingen uit de Franse soezenwereld. We maken verschillende soorten soezen zoals een ouderwetse choux à la crème en een tijgersoes met krokante craquelin. Ook leer je in de cursus hoe je een mooie eclair opspuit en bakt. We maken verschillende vullingen van bijvoorbeeld chocolade, koffie of frambozen en laten zien hoe je de soezen en eclairs vult. Natuurlijk worden de eclairs vervolgens afgewerkt met kleurrijke glaçages en decoraties. Al met al een flinke dosis inspiratie voor de patisserie!

Wat maak je onder andere

Soezen en eclairs met verschillende soorten vullingen en afwerkingen en een croquembouche (soezentaart).

 

Kosten

€ 495,- inclusief lunch en btw-vrij

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 40%.


Soortgelijke opleidingen

Vormbonbons

Vormbonbons

Chocolaterie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Vormbonbons

Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Patisserie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Vegan patisserie professionals

Vegan patisserie professionals

Patisserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Vegan patisserie professionals

Gelegenheidstaarten professionals

Gelegenheidstaarten professionals

Patisserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Gelegenheidstaarten professionals