Chefsdagen Banket

9 dagen

Met welk assortiment spreek ik toekomstige klanten aan? Zijn de hardlopers ook de producten waar we het op verdienen en wat is de kostprijs van mijn assortiment? De afwerking van de klassiekers zou wel wat moderner mogen. Hoe breng ik dat over op collega's en betrek ik ze erbij?

Data
  • Wordt verwacht

1998

  • 9 dagen
  • 72 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 8 personen

belangstelling  

Ben je ondernemer en/of chef en klinkt dit bekend? Wil je graag vernieuwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je nog niet zo lang geleden gestart en loop je vooral tegen de grenzen van je productie aan. Zou je vooral slimmer willen produceren zodat je meer aan ondernemen toekomt?

De afgelopen tien jaar wisten honderden banketbakkers ons te vinden voor diverse cursussen in Zaandam. De laatste tijd gingen onze docenten steeds vaker naar de bedrijven toe waar medewerkers leren op hun eigen werkplek. Al deze lessons learned hebben we vertaald in deze nieuwe cursus.

Dag 1: Introductie (10 januari 2023)

Kennismaking, nulmeting van je assortiment en omloopsnelheid, productkeuring in groepsverband, aan de bak.

Dag 2: Assortiment bepalen (21 februari 2023)

Inventarisatie producten in assortiment, demonstratie klassiekers in een modern jasje, afwerking en decoratie.

Dag 3: Origineel vs. mix (21 maart 2023)

Inventarisatie recepten bij producten, bakproeven verschillende bereidingen, proefpanel en discussie over keuzes (smaak vs. rentabiliteit, inzet van machines).

Dag 4: Bedrijfsbezoek door docent (april 2023)

Docent kom in jouw bedrijf voor een rondleiding, tussentijdse meting van leerdoelen, bespreken van (huidige en gewenste) vaktechniekenkaart van banketbakkersteam.

Dag 5: Feestdagenassortiment (9 mei 2023)

Planmatig aan de slag met een feestdagenassortiment voor alle eetmomenten dat je jaarlijks kunt actualiseren, demonstratie kerstassortiment items.

Dag 6: Kostprijs en marketing (13 juni 2023)

Kostprijs berekening van assortiment, inspirerende voorbeelden van marketing en brainstorm over mogelijkheden, do’s en don’ts.

Dag 7: Praktijksituaties (12 september 2023)

Uitspelen van veelvoorkomende lastige werksituaties (bv. collega die vernieuwing tegenhoudt, kloof tussen winkel en productie, ‘baas’ die overvraagt), feedback geven.

Dag 8: Inspiratietour (10 oktober 2023)

Kijkje in de keuken bij inspirerende voorbeelden op het terrein van marketing, innovatie, productie van binnen en buiten de bakkerij.

Dag 9: Hoe is het nu met (16 januari 2024)

Presentatie met terugblik op het leerdoelen en situatie in de bakkerij, aan de bak rondom specifiek thema.

Je formuleert voor deze cursus je eigen leerdoelen en krijgt na elke bijeenkomst een opdracht mee. Hoe meer tijd je tussen de bijeenkomsten zelf kunt besteden aan je leerdoelen en de opdrachten, hoe meer profijt je hebt van de cursus. Houd rekening met gemiddeld minimaal 1 dag per maand aan studiebelasting naast de bijeenkomst.

 

Kosten

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%. Voor andere professionals kost de cursus € 3634,- (btw-vrij en incl. lunch). Het meenemen van een eigen laptop of tablet tijdens de bijeenkomsten wordt aanbevolen.

Doelgroep

Samen met een kleine groep vakgenoten ga je tijdens de chefsdagen aan de slag met diverse vraagstukken. De cursus is geschikt voor deelnemers die openstaan voor vernieuwing en willen leren van elkaar en de expertise van de Bakery Institute.


Soortgelijke opleidingen

Patisserie 20-daagse cursus

Patisserie 20-daagse cursus

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Patisserie 20-daagse cursus

Vegan patisserie

Vegan patisserie

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Vegan patisserie

Desserttaarten en gebak

Desserttaarten en gebak

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Desserttaarten en gebak

Vervolg Patisserie

Vervolg Patisserie

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Vervolg Patisserie