Chefsdagen

9 dagen

Met welk assortiment spreek ik toekomstige klanten aan? Zijn de hardlopers ook de producten waar we het op verdienen en wat is de kostprijs van mijn assortiment? De afwerking van de klassiekers zou wel wat moderner mogen. Hoe breng ik dat over op collega's en betrek ik ze erbij?

Data
  • 9 Januari 2024 t/m 14 Januari 2025

1998

  • 9 dagen
  • 72 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 8 personen

aanmelden

belangstelling  

Ben je ondernemer en/of chef en klinkt dit bekend? Wil je graag vernieuwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je nog niet zo lang geleden gestart en loop je vooral tegen de grenzen van je productie aan. Zou je vooral slimmer willen produceren zodat je meer aan ondernemen toekomt?

De afgelopen tien jaar wisten honderden bakkers ons te vinden voor diverse cursussen in Zaandam. De laatste tijd gingen onze docenten steeds vaker naar de bedrijven toe waar medewerkers leren op hun eigen werkplek. Al deze lessons learned hebben we vertaald in deze nieuwe cursus.

Dag 1: Introductie (9 januari 2024)

Kennismaking, nulmeting van je assortiment en omloopsnelheid, productkeuring in groepsverband, aan de bak.

Dag 2: Assortiment bepalen (6 februari 2024)

Inventarisatie producten in assortiment, demonstratie klassiekers in een modern jasje, afwerking en decoratie.

Dag 3: Kostprijs en marketing (12 maart 2024)

Kostprijs berekening van assortiment, inspirerende voorbeelden van marketing en brainstorm over mogelijkheden, do’s en don’ts.

Dag 4: Bedrijfsbezoek door docent (april 2024)

Docent komt in jouw bedrijf voor een rondleiding, tussentijdse meting van leerdoelen, bespreken van (huidige en gewenste) vaktechniekenkaart van banketbakkersteam.

Dag 5: Rationeel produceren (14 mei 2024)

Inventarisatie recepten bij producten, bakproeven verschillende bereidingen (origineel vs. mix, gebruik van kookketel), proefpanel en discussie over keuzes (smaak vs. rentabiliteit, inzet van machines).

Dag 6: Feestdagenassortiment (11 juni 2024)

Planmatig aan de slag met een feestdagenassortiment voor alle eetmomenten dat je jaarlijks kunt actualiseren, demonstratie kerstassortiment items.

Dag 7: Praktijksituaties (10 september 2024)

Uitspelen van veelvoorkomende lastige werksituaties (bv. collega die vernieuwing tegenhoudt, kloof tussen winkel en productie, ‘baas’ die overvraagt), feedback geven.

Dag 8: Inspiratietour (15 oktober 2024)

Kijkje in de keuken bij inspirerende voorbeelden op het terrein van marketing, innovatie, productie van binnen en buiten de bakkerij.

Dag 9: Hoe is het nu met (14 januari 2025)

Presentatie met terugblik op het leerdoelen en situatie in de bakkerij, aan de bak rondom specifiek thema.

Je formuleert voor deze cursus je eigen leerdoelen en krijgt na elke bijeenkomst een opdracht mee. Hoe meer tijd je tussen de bijeenkomsten zelf kunt besteden aan je leerdoelen en de opdrachten, hoe meer profijt je hebt van de cursus. Houd rekening met gemiddeld minimaal 1 dag per maand aan studiebelasting naast de bijeenkomst.

 

Kosten

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%. Voor andere professionals kost de cursus € 3634,- (btw-vrij en incl. lunch). Het meenemen van een eigen laptop of tablet tijdens de bijeenkomsten wordt aanbevolen.

Doelgroep

Samen met een kleine groep vakgenoten ga je tijdens de chefsdagen aan de slag met diverse vraagstukken. De cursus is geschikt voor deelnemers die openstaan voor vernieuwing en willen leren van elkaar en de expertise van de Bakery Institute.


Soortgelijke opleidingen

Introductie Patisserie

Introductie Patisserie

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Introductie Patisserie

Bladerdeegproducten

Bladerdeegproducten

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Bladerdeegproducten

Snijbonbons

Snijbonbons

Chocolaterie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Snijbonbons

Vervolg Patisserie

Vervolg Patisserie

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Vervolg Patisserie