Denk je bij cake meteen aan een klassieke, rechthoekige variant? Deze cursus laat zien hoe veelzijdig deze productgroep eigenlijk is! Van kleine cakevarianten zoals financiers en madeleines tot mooi gedecoreerde gâteaux de voyage en een diversiteit aan smaken.
We gaan in deze cursus aan de slag met verschillende cakesoorten en andere rijke beslagen. Je leert over de functie van de verschillende grondstoffen en de manier van verwerken. Waarom laat je sommige beslagen ‘besterven’? Wat maakt dat een cake luchtig wordt of smeuïg blijft? Hoe zorg je dat hij mooi lost uit de vorm? Hoe kun je voorkomen dat je cake inzakt of de vulling naar de bodem zakt? Na deze cursus weet jij hoe je mooie producten op basis van beslag kunt maken en volop inspiratie om ermee te variëren.
Diverse producten op basis van beslag zoals financiers, madeleines, verschillende soorten gâteaux de voyage en meer.
€ 495,- inclusief lunch en btw-vrij
Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.