Cakes en rijke beslagsoorten

2 dagen

Denk je bij cake meteen aan een klassieke, rechthoekige variant? Deze cursus laat zien hoe veelzijdig deze productgroep eigenlijk is! Van kleine cakevarianten zoals financiers en madeleines tot mooi gedecoreerde gâteaux de voyage en een diversiteit aan smaken.

Data
  • 7 Februari t/m 8 Februari 2024

495

  • 2 dagen
  • 13 uur
  • 09:00u - 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

We gaan in deze cursus aan de slag met verschillende cakesoorten en andere rijke beslagen. Je leert over de functie van de verschillende grondstoffen en de manier van verwerken. Waarom laat je sommige beslagen ‘besterven’? Wat maakt dat een cake luchtig wordt of smeuïg blijft? Hoe zorg je dat hij mooi lost uit de vorm? Hoe kun je voorkomen dat je cake inzakt of de vulling naar de bodem zakt? Na deze cursus weet jij hoe je mooie producten op basis van beslag kunt maken en volop inspiratie om ermee te variëren.

Wat maak je onder andere

Diverse producten op basis van beslag zoals financiers, madeleines, verschillende soorten gâteaux de voyage en meer.

 

Kosten

€ 495,- inclusief lunch en btw-vrij

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.


Soortgelijke opleidingen

Chefsdagen Banket

Chefsdagen Banket

Patisserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Chefsdagen Banket

Desserttaarten en gebak

Desserttaarten en gebak

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Desserttaarten en gebak

Vormbonbons

Vormbonbons

Chocolaterie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Vormbonbons

Master Chocolaterie

Master Chocolaterie

Chocolaterie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Master Chocolaterie