Eclairs en soezen (Pâte à choux)

2 dagen

Heb je altijd al willen weten hoe je een mooi luchtig soesje of strakke eclair maakt? Wil jij ook meer leren van pâte à choux, oftewel soezen, en verschillende toepassingen ervan?

Data
  • 30 September t/m 1 Oktober 2019
  • 21 Oktober t/m 22 Oktober 2019
  • 4 Maart t/m 5 Maart 2020

495

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 09:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

In deze tweedaagse cursus leer je de kneepjes van het maken van een perfect soezenbeslag en uiteenlopende toepassingen uit de Franse soezenwereld. We maken verschillende soorten soezen zoals een ouderwetse choux à la crème en een tijgersoes met krokante craquelin. Ook leer je in de cursus hoe je een mooie eclair opspuit en bakt. We maken verschillende vullingen van bijvoorbeeld chocolade, koffie of frambozen en laten zien hoe je de soezen en eclairs vult. Natuurlijk worden de eclairs vervolgens afgewerkt met kleurrijke glaçages en decoraties. Tot slot maken we ook nog een hartige variant met het soezenbeslag: gougeres, oftewel kaassoesjes. Al met al een flinke dosis inspiratie voor de patisserie!

Wat maak je onder andere

Soezen en eclairs met verschillende soorten vullingen en afwerkingen en een hartige soes.

 

Kosten

€ 495,- inclusief BTW en lunch


Soortgelijke opleidingen

Desserttaarten en gebak professionals

Desserttaarten en gebak professionals

Patisserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Desserttaarten en gebak professionals

Master Patisserie

Master Patisserie

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Master Patisserie

Confiserie

Confiserie

Patisserie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Confiserie

Master Chocolaterie

Master Chocolaterie

Chocolaterie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Master Chocolaterie