Loading...

Leertraject Ondernemerschap

6 bijeenkomsten

Heb jij altijd al gedroomd van een eigen zaak maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Heb je duizend-en-één ideeën maar nog geen concreet plan? Krijg je van iedereen bedrijfsadviezen en zie je door de bomen het bos niet meer? Krijg je steeds meer bestellingen van buren en kennissen en wil je onderzoeken of je het in je hebt om een bedrijf te beginnen?

Data
  • Wordt verwacht

2750

  • 6 bijeenkomsten
  • ±40 contacturen + 80u zelfstudie
  • 09:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

belangstelling  

Tijdens onze ondernemerschapscursus zet je onder begeleiding de eerste stappen richting een eigen bedrijf. Je gaat na of het ondernemerschap bij je past, je zet je ideeën om in een concrete plannen en onderzoekt of deze haalbaar zijn.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten, opdrachten voor zelfstudie en individuele coaching. Het traject is opgedeeld in 7 modules waarin de verschillende aspecten van het ondernemerschap aan bod komen, zoals het concept, de markt, de klant en de financiën. Je leert waar je informatie kunt vinden en gaat zelfstandig aan de slag met opdrachten. Deze opdrachten zijn altijd gericht op jouw bedrijfsplan, denk bijvoorbeeld aan het doen van een marktonderzoek. Tijdens de bijeenkomsten wordt dieper ingegaan op de onderwerpen, je gaat samen met andere studenten ideeën en informatie uitwisselen en maakt kennis met verschillende partijen zoals leveranciers. Op deze dagen heb je ook coachingsgesprekken waarbij je één op één begeleiding krijgt. Hoe je dit invult is aan jou en zal per persoon verschillen: het kan heel praktisch van aard zijn (wat voor type oven is het meest geschikt?) maar er is ook ruimte om bijvoorbeeld twijfels of drempels te bespreken (ben ik wel geschikt voor het ondernemerschap?).

Wat we niet gaan doen is jou vertellen hoe je een bedrijf runt. Wij geloven namelijk niet dat er maar één recept is voor ondernemen en denken dat je op lange termijn meer hebt aan het maken van je eigen keuzes. Verwacht dus geen “zo moet je het doen” maar wel een “hier kun je over nadenken” of “waarom kies je er voor om het zo te doen?”. We dagen je uit, vormen een stok achter de deur en verwachten van jou een actieve bijdrage aan de cursus, zowel tijdens de bijeenkomsten als in de periode ertussen bij het maken van de opdrachten en voorbereiden van de coachingsgesprekken.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. We vertellen je graag alles over het leertraject en willen tijdens een intake meer horen over je plannen en motivatie om deel te nemen.

 

Kosten

€2750,- inclusief lesmateriaal, lunch en coaching. De opleiding is BTW-vrij.

Doelgroep

Aspirant ondernemers


Soortgelijke opleidingen