Wat is er lekkerder dan een feestelijk afsluiting van de maaltijd met een perfecte ijstaart? Je gaat aan de slag met rijke biscuits en leert de balans in smaken en texturen.
Met het oog op een extra verkoopmoment van ijs rond de feestdagen is deze tweedaagse cursus een uitkomst. Je maakt verschillende ijstaarten, en leert en maakt daarbij ook welke biscuits en interieurs geschikt zijn voor koude consumptie. Je leert over de opbouw van ijstaarten, hoe zit het met structuren en hoe je deze opbouwt. Ook komt aan bod welke soorten ijs je kunt glaceren en waar een ijsmix aan moet voldoen zodat deze niet meteen afsmelt. Daarnaast gaan we hands-on aan de slag met het maken van verschillende biscuitsoorten, glacages, parfait en ijssoorten die we verwerken in strakke maar ook rationeel te produceren ijstaarten. Uiteraard werk je alles netjes af, met decoraties, merengue en chocoladewerk.
Bûche de Noël, Christmas Carol ijstaart, Brownie vanilla taart, diverse glasdesserts en meer.
Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%. Voor andere professionals kost de cursus € 495,- (btw-vrij en incl. lunch).