Loading...

Werken met kookstukken

2 dagen

Soakers, quelstuck, Tang Zhong, bruhstuck of gewoon kookstuk. Over de hele wereld bestaan er manieren om met een kookstuk de kwaliteit van je brood te verbeteren.

Data
  • Wordt verwacht

297

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

belangstelling  

De grootste reden om met een kookstuk te werken is om water te binden om de malsheid te verbeteren. Maar er zijn meer positieve eigenschappen zoals een langere versheid, de reductie van broodverbetermiddelen, of het verwerken van bloem of meelsoorten met zwakkere eiwitten zoals quinoa of eigengemalen spelt. Een kookstuk maken varieert van een eenvoudig welstuk van zaden en water, tot een mooi aromastuk waar de gehele massa een langere tijd op een bepaalde temperatuur verandert in een smaakvol geheel. Leer in de cursus meer over het bereiden van kookstukken en de eigenschappen ervan. Maak een ruime variatie broodsoorten en leer over het verschil met voordegen op gist en desem en kookstukken.

Wat maak je onder andere

Bierbrood met kookstuk met donkerbier, Busbrood en klein brood met zetmeelkookstuk, Quinoabrood met quinoa kookstuk en een Baguette met durum zoetstuk. Ook wordt er natuurlijk gewerkt met verschillende desemsoorten en vertraagde processen.

 

Kosten

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 40%. Voor andere professionals kost de cursus € 495,- (btw-vrij en incl. lunch).


Soortgelijke opleidingen

Viennoiserie professionals

Viennoiserie professionals

Viennoiserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Viennoiserie professionals

Leertraject leerbedrijven MBO-4 Boulanger

Leertraject leerbedrijven MBO-4 Boulanger

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Leertraject leerbedrijven MBO-4 Boulanger

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

9-weekse Boulangerie opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding

Boulangerie

(Thuisbakkers
Carrière-switchers)

Bekijk opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding