Na de basis van Handgemaakt Brood kun je in deze cursus de verdieping zoeken met kennis over mengen en kneden, kwaliteit verbeteren en andere graansoorten
Verrijk je broodhorizon in deze tweedaagse cursus met meer kennis van mengen en kneden (van autolyse tot intensief kneden) en de invloed ervan op kruimstructuur en de bulkfermentatie. Ook leer je hoe je de kwaliteit en malsheid van je brood kunt verbeteren door het werken met natuurlijke verbetermiddelen zoals met water, desem of kookstukken. Verder komt aan bod hoe je met tijd en temperatuur de ontwikkeling van je deeg kunt sturen. In deze cursus staan we ook stil bij het opstarten van een desemcultuur en het verschil tussen een vaste en vloeibare desem. Tot slot leer je over de verschillende graansoorten en uitmalingen, denk aan spelt, tarwe, rogge en quinoa
Baguette de tradition française, Speltbrood met kookstuk, Meergranen busbrood, Quinoa brood met noten en rozijnen, T80 molenbrood 100% desem, Main de Nice, Vloerkadetten
€ 425,- inclusief lunch en btw-vrij
Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.
Is dit je eerste kennismaking met brood? We raden je aan om eerst de tweedaagse opleiding Handgemaakt Brood: Introductie te volgen.
De naam van deze cursus is aangepast, voorheen heette deze cursus ‘Handgemaakt Brood: Desem’.