Loading...

Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem

2 dagen

Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van vertraagde processen.

Data
  • 18 Mei t/m 19 Mei 2021

425

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

Waarom werken veel bakkers ‘s nachts? Wat is de meerwaarde van een vertraagd rijsproces? Wat gebeurt er overnacht met de ontwikkeling van het deeg? Welke rol speelt desem bij een vertraagd rijsproces? In deze cursus krijg je op al deze vragen antwoord. Je gaat aan de slag met degen vanuit de koeling via een vertraagd rijsproces. Dit zorgt voor brood met een betere smaak, betere verteerbaarheid en je hoeft ‘s nachts je bed niet uit om te ontbijten met een versgebakken brood. Ook leer je werken met diverse granen zoals spelt en rogge.

Wat maak je onder andere

Spelt batard, baguette liquide levain, tourte aux alouettes, tourte de seigle met noten en kaas in blikken, en meer.

 

Kosten

€ 425,- inclusief BTW en lunch.

Doelgroep

Is dit je eerste kennismaking met brood? We raden je aan om eerst de tweedaagse opleiding Handgemaakt Brood: Introductie en de tweedaagse opleiding Handgemaakt Brood: Desem te volgen.


Soortgelijke opleidingen

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Basis Boulangerie

Basis Boulangerie

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Basis Boulangerie

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Boulangerie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Glutenvrij

9-weekse Boulangerie opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding

Boulangerie

(Thuisbakkers
Carrière-switchers)

Bekijk opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding