Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en outs van vertraagde processen.
Waarom werken veel bakkers ‘s nachts? Wat is de meerwaarde van een vertraagd rijsproces? Wat gebeurt er overnacht met de ontwikkeling van het deeg? Welke rol speelt desem bij een vertraagd rijsproces? In deze cursus krijg je op al deze vragen antwoord. Je gaat aan de slag met degen vanuit de koeling via een vertraagd rijsproces. Dit zorgt voor brood met een betere smaak, betere verteerbaarheid en je hoeft ‘s nachts je bed niet uit om te ontbijten met een versgebakken brood. Ook leer je werken met diverse granen zoals spelt en rogge.
Spelt batard, baguette liquide levain, tourte aux alouettes, tourte de seigle met noten en kaas in blikken, en meer.
€ 425,- inclusief BTW en lunch.
Is dit je eerste kennismaking met brood? We raden je aan om eerst de tweedaagse opleiding Handgemaakt Brood: Introductie en de tweedaagse opleiding Handgemaakt Brood: Desem te volgen.