Loading...

Masterclass Boulangerie ‘Uitverkoren’

2 dagen

Steeds meer restaurants kiezen voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met te harde kruidenboter verdwijnt en maakt plaats voor bijzondere broden van de broodsommelier bij iedere gang. Bakery Institute wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan.

Data
  • Wordt verwacht

0

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • alleen voor genodigden
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

Hoe bepaal je als chef welk brood je presenteert aan je gasten? Kies je ervoor om zelf brood te bakken of koop je het in? Ben je goed in staat de kwaliteit te beoordelen? En kun je interessante smaakcombinaties maken met de gerechten op je kaart?

Docent Hans Heiloo heeft uitgebreide ervaring in de horeca maar verloor zijn hart aan de boulangerie. In de tweedaagse Masterclass gaat hij in op diverse broodtrends en -culturen en leer je alles over fermentatie. Ook wordt er aandacht besteed aan de kwaliteit, structuur en smaak van (desem)brood en we gaan natuurlijk zelf met de handen in het deeg. Wat te denken van een desembrood met Hollands spelt of een bierbrood met hoge hydratatie. Tenslotte staat foodpairing centraal: hoe kun je de smaak van brood zo beïnvloeden, dat het past bij de gerechten op je kaart?

Kortom: een hands-on Masterclass waarbij je alles leert over brood.

Laat ons weten of je erbij bent door je aan te melden via de aanmeldknop op deze pagina of door via Instagram te reageren met #uitverkoren en ons te taggen.

 

Kosten

‘Uitverkoren’ chefs krijgen de Masterclass t.w.v. €425,- cadeau.

Doelgroep

​Chefs die brood definitief op de kaart willen zetten.


Soortgelijke opleidingen

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Boulangerie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Glutenvrij

Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem

Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem

9-weekse Boulangerie opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding

Boulangerie

(Thuisbakkers
Carrière-switchers)

Bekijk opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Boulangerie

(Carrière-switchers)

Bekijk opleiding

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen