Loading...

Puur Boulangerie

4 dagen

Onze meest succesvolle introductiecursus voor professionals die aan de slag willen met brood zonder toevoegingen en met een langer proces.

Data
  • Wordt verwacht

726

  • 4 dagen
  • 30 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

Hoe smaakt ‘terug naar de basis’? Wil je brood leren bakken zonder declaraties of e-nummers? Wil je brood produceren van hoge kwaliteit en alleen met basisgrondstoffen? En tegelijkertijd leren over de kwaliteits-, structuur- en smaakverschillen tussen de directe methode van deeg zetten versus het gebruik van voordegen, poolish, kookstukken en desems? Dan is deze week geschikt voor jou!

Naast de praktijkuren wordt ook de theorie achter het gebruik van de grondstoffen en methodes van deeg zetten aangehaald. Een verdiepingsmodule waar je direct een kwaliteitsslag mee kunt maken in de dagelijkse praktijk.

Eerdere deelnemers zijn zeer enthousiast aan de slag gegaan in hun eigen bedrijf en hebben daar direct voordeel kunnen behalen met de kennis die ze op hebben gedaan in deze week.

Wat maak je onder andere

Meergranen batard, polentabrood, melkbrood, speltbrood, carrot rolls, vloerkadetten, aardappel-knoflook brood, verschillende soorten baguettes en meer.

 

Kosten

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een prijs van €726,- (excl. btw). Wij werken samen met de Nationale Bakkerij Academie, zij verzorgen na afloop van de cursus de factuur.

Voor andere professionals kost de cursus € 995,- (btw-vrij).

De opleiding is ingedeeld in 2x2 dagen

Doelgroep

Werknemers in de bakkerij die zich willen verdiepen en verbreden. Voor thuisbakkers adviseren wij de opleiding Handgemaakt Brood en vervolgcursussen.


Soortgelijke opleidingen

Viennoiserie professionals

Viennoiserie professionals

Viennoiserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Viennoiserie professionals

Handgemaakt brood: Nederlandse klassiekers

Handgemaakt brood: Nederlandse klassiekers

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Nederlandse klassiekers

Handgemaakt brood: Desem

Handgemaakt brood: Desem

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Desem

Handgemaakt Brood: Introductie

Handgemaakt Brood: Introductie

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt Brood: Introductie