Loading...

Puur Boulangerie

4 dagen

Onze meest succesvolle introductiecursus voor professionals die aan de slag willen met brood zonder toevoegingen en met een langer proces.

Data
  • 10 Februari t/m 19 Februari 2020

726

  • 4 dagen
  • 30 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

Hoe smaakt ‘terug naar de basis’? Wilt u brood leren bakken zonder declaraties of E-nummers? Wilt u brood produceren van hoge kwaliteit en alleen met basisgrondstoffen? En tegelijkertijd leren over de kwaliteits-, structuur- en smaakverschillen tussen de directe methode van deeg zetten versus het gebruik van voordegen, poolish, kookstukken en desems? Dan is deze week geschikt voor jou!

Naast de praktijkuren wordt ook de theorie achter het gebruik van de grondstoffen en methodes van deeg zetten aangehaald. Een verdiepingsmodule waar je direct een kwaliteitsslag mee kunt maken in de dagelijkse praktijk.

Eerdere deelnemers zijn zeer enthousiast aan de slag gegaan in hun eigen bedrijf en hebben daar direct voordeel kunnen behalen met de kennis die ze op hebben gedaan in deze week.

Wat maak je onder andere

Meergranen batard, polentabrood, melkbrood, speltbrood, carrot rolls, vloerkadetten, aardappel-knoflook brood, verschillende soorten baguettes en meer.

 

Kosten

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een prijs van €726,- (excl. btw). Wij werken samen met de Nationale Bakkerij Academie, zij verzorgen na afloop van de opleiding de factuur.

Voor andere professionals kost de opleiding € 995,- (btw-vrij).

De opleiding is ingedeeld in 2x2 dagen:

najaar 2019 - 23, 24, 30 september en 1 oktober

voorjaar 2020 - 10, 11, 18 en 19 februari

Doelgroep

Werknemers in de bakkerij die zich willen verdiepen en verbreden. Voor thuisbakkers adviseren wij de opleiding Handgemaakt Brood en vervolgcursussen.


Soortgelijke opleidingen

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Puur Desem

Puur Desem

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Puur Desem

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Boulangerie

(Carrière-switchers)

Bekijk opleiding

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Boulangerie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers