Loading...

Leertraject MBO-4 docenten Boulanger

9 dagen

Vanaf schooljaar 2020-2021 starten diverse scholen met een MBO-4 opleiding Boulanger. Speciaal voor docenten die het onderwijs voor deze opleiding ontwikkelen en/of verzorgen, bieden wij een leertraject aan. In dit traject is er behalve de vaktechniek ook aandacht voor de bijbehorende didactische vertaling.

Data
  • 6 April t/m 20 Mei 2020

2995

  • 9 dagen
  • 68 uur plus 24-32 uur voorbereidingstijd
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

Het leertraject bestaat uit drie blokken van elk drie dagen. Tussen de blokken gaan docenten zelf met de materie aan de slag. Na afloop van het traject kennen docenten de parameters van de processen in de boulangerie en kunnen zij deze vertalen in een lessituatie voor de niveau 4 opleiding.

blok I – Parameters

Wat is de invloed van intensiever kneden? Wat gebeurt er met je eindproduct als je meer water toevoegt of langer laat rijzen? Welke verschillen in verwerking zie je tussen graansoorten? Hoe kun je malsheid beïnvloeden?

In dit blok staan de verschillende processen van brood bakken centraal. De focus ligt op de verschillende parameters waarmee je je eindproduct kunt beïnvloeden.

blok II – Casuïstiek

Welke vragen spelen er bij de bakkers in Nederland? Wat is de definitie van innovatie? Hoe kunnen we een meer holistische benadering hanteren dan alleen naar het product te kijken? Wat vraagt de klant van morgen?

In dit blok wordt de kennis van blok I toegepast op praktijksituaties met behulp van diverse casussen.

blok III – Lessimulatie

Wat typeert de niveau-4 boulanger? Hoe kan ik goed op de voorkennis aansluiten? Hoe bouw ik mijn lessen op? Welke ontwikkelpunten heb ik zelf nog in mijn rol als docent in de niveau 4 opleiding?

Doormiddel van een lessimulatie vertalen de deelnemers het geleerde naar de eigen werkcontext.

De data voor het leertraject zijn:

  • blok I - parameters: 6, 7 en 8 april 2020
  • blok II - casuïstiek: 20, 21 en 22 april 2020
  • blok III - lessimulatie: 18, 19 en 20 mei 2020

De trainingsdagen vinden plaats van 08.00 tot 15.30 uur in het praktijklokaal van Bakery Institute in Zaandam.

 

Kosten

De kosten van dit traject bedragen: €2.995,-. Bij meerdere docenten van één school is er eventueel een korting mogelijk. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal (recepten, opdrachten, theorieboek boulangerie), lunch en ook alle gemaakte producten mogen meegenomen worden.

Doelgroep

MBO docenten


Soortgelijke opleidingen

Scandinavische klassiekers professionals

Scandinavische klassiekers professionals

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Scandinavische klassiekers professionals

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Boulangerie

(Carrière-switchers)

Bekijk opleiding

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Puur Desem

Puur Desem

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Puur Desem