Loading...

Leertraject leerbedrijven MBO-4 Boulanger

2 dagen

Staat jouw leerbedrijf ook al startklaar om de studenten van de niveau 4 opleiding Boulangerie te ontvangen? Speciaal voor leerbedrijven die een stageplek verzorgen voor deze studenten, bieden wij een leertraject aan. In dit traject is er specifiek aandacht voor relevante vaktechniek en didactische vertaling naar het bedrijf.

Data
  • Wordt verwacht

0

  • 2 dagen
  • 16 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

belangstelling  

Vanaf schooljaar 2020-2021 starten diverse scholen met een MBO-4 opleiding Boulanger. Inmiddels zijn de docenten voor dit traject opgeleid en helpen we hen met de laatste loodjes van het curriculum. Ook hebben we speciaal voor leerbedrijven een traject ontwikkeld waarin aan de hand van een praktijkgerichte casus de basis aan relevante vaktechniek wordt behandeld. Het gaat dan om de verschillende parameters waarmee je je eindproduct kunt beïnvloeden. Denk aan thema’s als hydratatie en fermentatie. De casus komt ook terug in de niveau 4 opleiding en zal dus ook in het onderwijs gebruikt worden. De casus is gebaseerd op de veelvoorkomende werkpraktijk van de bakkerij. Het gaat dan om vragen als: Wat is de invloed van intensiever kneden? Wat gebeurt er met je eindproduct als je meer water toevoegt of langer laat rijzen? Welke verschillen in verwerking zie je tussen graansoorten? Hoe kun je malsheid beïnvloeden? Hoe kunnen we een meer holistische benadering hanteren dan alleen naar het product te kijken? Wat vraagt de klant van morgen? In de casus is er in het bijzonder aandacht voor wat je hierin van de niveau 4 student mag verwachten en helpen we je met tips en tricks om de student te begeleiden.

N.B.

Tijdens de lesdagen proberen we natuurlijk ook wat ruimte te reserveren voor de persoonlijke vraagstukken van praktijkbegeleiders in de begeleiding van studenten en de uitdagende kwesties waar zij als bedrijf mee te maken krijgen aangaande bovenstaande thema’s. Voor een vaktechnische verdieping op een specifiek thema uit de niveau 4 opleiding zoals viennoiserie, allergeenvrij bakken of werken met kookstukken, verwijzen we je door naar ons reguliere cursusaanbod.

We raden aan om deze scholing later in het jaar of in een volgend jaar nog eens te herhalen met vernieuwde casuïstiek. Ook zijn we samen met de mbo-scholen bezig om een kick-off sessie te organiseren als aftrap van de opleiding waarbij ook de leerbedrijven een plek krijgen. Om een nieuwe opleiding als de niveau 4 Boulangerie te laten slagen is het immers van essentieel belang dat de school, docenten, studenten en leerbedrijven optimaal op elkaar zijn ingespeeld.

 

Kosten

Het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf ondersteunt het opleiden van praktijkbegeleiders voor de niveau 4 opleiding Boulanger. Het traject is tot september 100% gesubsidieerd voor leerbedrijven van scholen die starten met de opleiding. Geef in het opmerkingenveld aan voor welke school u leerbedrijf bent.

Doelgroep

Praktijkbegeleiders van leerbedrijven. We gaan er vanuit dat je beschikt over een certificaat voor de basisopleiding praktijkbegeleider. Deze cursus is te volgen bij de Nationale Bakkerij Academie.


Soortgelijke opleidingen

Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: (2) Vervolg

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Croissants en zoete degen

Croissants en zoete degen

Viennoiserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Croissants en zoete degen

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Boulangerie

(Carrière-switchers)

Bekijk opleiding

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen