Loading...

Handgemaakt brood: Desem

2 dagen

Na de basis van Handgemaakt Brood de verdieping zoeken met diverse desemproducten, verrijk je broodhorizon in deze cursus.

Data
  • 26 Juni t/m 27 Juni 2020 (VOL)
  • 16 Oktober t/m 17 Oktober 2020

425

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

In deze tweedaagse cursus verdiep je je in het werken met vaste desem (stiff levain) en vloeibare desem (liquide levain). Je leert over de technische werking van de melkzuurbacteriën in de gisting van je desem. Je maakt kennis met diverse methoden om een desem te starten en gaat ook zelf aan de slag met het starten van een eigen cultuur. Er zijn talloze manieren om desem te onderhouden, afhankelijk van graansoort, klimaat, bakfrequentie en hydratatie. Tijdens de cursus zoomen we hierop in, maar ook de praktische toepassing mag niet ontbreken. Je ontdekt de eigenschappen van desem in een deeg en maakt een rijke variatie aan producten.

Wat maak je onder andere

Speltbrood met kookstuk, 100% desem brood, vloerkadetten, baguette durum en meer.

 

Kosten

€ 425,- inclusief BTW en lunch.

Doelgroep

Is dit je eerste kennismaking met brood? We raden je aan om eerst de tweedaagse opleiding Handgemaakt Brood: Introductie te volgen.


Soortgelijke opleidingen

9-weekse Boulangerie opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding

Boulangerie

(Thuisbakkers
Carrière-switchers)

Bekijk opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding

Nederlandse broodklassiekers professionals

Nederlandse broodklassiekers professionals

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Nederlandse broodklassiekers professionals

Werken met kookstukken

Werken met kookstukken

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Werken met kookstukken

Scandinavische klassiekers professionals

Scandinavische klassiekers professionals

Boulangerie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Scandinavische klassiekers professionals