Loading...

Boulangerie cursussen

Cursusaanbod broodbakken voor thuisbakkers en professionals

Wil je graag leren hoe je zelf brood kunt bakken? Of bak je al regelmatig brood maar zoek je meer verdieping? Bakery Institute biedt diverse cursussen op het gebied van brood bakken voor alle niveaus: van beginner tot professional. De basisprincipes van brood maken leer je tijdens de cursus Handgemaakt Brood: Introductie. Beheers je de basis, dan kun je je verdiepen in verschillende landenthema’s zoals Scandinavische klassiekers, Italiaanse klassiekers of Franse klassiekers of in het maken van desembrood en vertraagde processen bij Handgemaakt Brood: Desem en Handgemaakt Brood: Vertraagde processen. Professionals die brood op ambachtelijke wijze willen bakken kunnen terecht bij Puur Boulangerie, Puur Desem en Werken met Kookstukken. Leren hoe je zelf croissants en zoete degen zoals brioche maakt? Kijk dan eens bij ons aanbod Viennoiserie.

Bakken voor de feestdagen
Bakken voor de feestdagen

Verbluf iedereen met feestelijke producten van de decembermaand. Leer de benodigde skills om bij elk eetmoment een smakelijk product neer te zetten.

Lees meer
Nederlandse broodklassiekers professionals
Nederlandse broodklassiekers professionals

Ook Nederlandse klassiekers in het brood lenen zich prima voor een Terug naar de Basis methode. Wij nemen je mee om ook met het standaardassortiment...

Lees meer
Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers
Handgemaakt brood: Italiaanse klassiekers

Pani artigianali! Kom in Italiaanse sferen en ga aan de slag met het maken van heerlijke broodklassiekers.

Lees meer
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de...

Lees meer
Puur Boulangerie
Puur Boulangerie

Onze meest succesvolle introductiecursus voor professionals die aan de slag willen met brood zonder toevoegingen en met een langer proces.

Lees meer
Handgemaakt brood: Desem
Handgemaakt brood: Desem

Na de basis van Handgemaakt Brood de verdieping zoeken met diverse desemproducten, verrijk je broodhorizon in deze cursus.

Lees meer
Puur Desem
Puur Desem

Ga na de Puur Boulangerie verder met desems, vertraagde processen en andere granen. Volop vaktechnische verdieping!

Lees meer
9-weekse Boulangerie
9-weekse Boulangerie

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dat kan je bij ons in iets meer dan 2 maanden leren!

Lees meer
Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem
Handgemaakt brood: Vertraagde processen met desem

Brood met meer smaak en een betere verteerbaarheid, je bereikt het met een vertraagd rijsproces. Leer na de basis van Handgemaakt Brood alle ins en...

Lees meer
Handgemaakt brood: Nederlandse klassiekers
Handgemaakt brood: Nederlandse klassiekers

Ook Nederlandse klassiekers in het brood lenen zich prima voor een Terug naar de Basis methode. Vanaf dit moment wil je niet anders dan zelf je...

Lees meer
Werken met kookstukken
Werken met kookstukken

Soakers, quelstuck, Tang Zhong, bruhstuck of gewoon kookstuk. Over de hele wereld bestaan er manieren om met een kookstuk de kwaliteit van je brood te...

Lees meer
Handgemaakt brood: Franse klassiekers
Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Wat is het geheim van het Franse brood met knapperige korst? Ontdek de rijke broodcultuur van Frankrijk met een basis arsenaal aan grondstoffen.

Lees meer
Handgemaakt Brood: Introductie
Handgemaakt Brood: Introductie

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Lees meer
Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen
Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Sta je op een kruispunt in je loopbaan? Overweeg je om het ambacht te combineren met je huidige beroep? Heb je als loopbaancoach te maken met...

Lees meer
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers professionals
Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers professionals

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de...

Lees meer
Handgemaakt brood: Glutenvrij
Handgemaakt brood: Glutenvrij

Wil je jouw bakskills uitbreiden met het leren maken van allergeenvrije producten? Leer in deze opleiding meer ins en outs over een...

Lees meer