Loading...

Samenwerking roc Horizon College opleiding Boulanger

6 Juli 2017
Samenwerking roc Horizon College opleiding Boulanger

Samenwerking roc Horizon College opleiding Boulanger

Wat is het zoutgehalte van mijn brood? Wanneer mag iets volkoren heten? Wat zijn enzymen? Brood ligt onder een vergrootglas en de behoefte aan vakmensen is groot. Opmerkelijk genoeg kunnen studenten zich na een niveau 3-opleiding brood niet verder scholen. Ze gaan in de praktijk aan de slag en veel specialistische kennis is nu niet voor iedereen toegankelijk. Voor ons reden genoeg om samen met roc Horizon College een niveau 4 opleiding tot boulanger op te zetten. Het plan heeft heel wat voeten in de aarde. Zo zijn er erkende leerbedrijven nodig. Studenten moeten hun kennis en vaardigheden immers ook in de praktijk laten zien.

Op dit moment werken we aan een arbeidsmarktonderzoek om te ontdekken of er daadwerkelijk behoefte is aan deze opleiding. De volgende stap wordt het uitwerken van het kwalificatiedossier. Een mooie stap naar de revival van het broodambacht!

Nieuwsbrief
Ontvang je de normale nieuwsbrief nog niet, dan kun je je makkelijk aanmelden! Volg deze link, meld je aan en wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Bakery Institute.