Loading...

Galette des Rois cursus bij Bakery Institute

9 December 2019
Galette des Rois cursus bij Bakery Institute

Galette des Rois cursus bij Bakery Institute

Bij alle patissiers in Frankrijk vind je ‘m na Nieuwjaar: de driekoningentaart. Driekoningen of Epifanie wordt op 6 januari met name in Frankrijk groots gevierd en traditioneel staat de Galette des Rois centraal. In deze taart wordt een fève verstopt, een boon of porseleinen beeldje. Degene die de fève treft, wordt met een couronne (papieren kroon) gekroond. De Galette des Rois werd van oorsprong gemaakt van een pâte levée en is later door ontwikkeld tot een rijkere variant met bladerdeeg en amandel frangipane. We introduceren dit product graag en wie kan je deze Franse traditie beter leren dan François? Maar liefst vier soorten heeft hij voor je in petto.

Nieuwsbrief
Ontvang je de normale nieuwsbrief nog niet, dan kun je je makkelijk aanmelden! Volg deze link, meld je aan en wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Bakery Institute.