Loading...

Collega’s gezocht!

19 April 2021
Collega’s gezocht!

Collega’s gezocht!

Waarom raakt mijn anglaise in de schift? Hoe kan ik meer eigentijdse decoraties maken? Heb je tips voor het lossen van mijn cake? Met deze en andere vragen komen jaarlijks honderden cursisten naar Bakery Institute in Zaandam vanuit allerlei achtergronden en met uiteenlopende doelstellingen. Wat hen bindt, is de behoefte aan gedegen vakkennis over de bakkerij. Bakery Institute onderscheidt zich met de focus op het ‘waarom’ achter processen en de toepassing van pure grondstoffen. Wij bieden onafhankelijke, kwalitatief goede kennis en voelen ons verantwoordelijk voor het opfrissen van het niveau en imago van de bakkerijsector. Dit doen we met praktijkgerichte cursussen en opleidingen voor thuisbakkers, professionals en carrière-switchers.

Bakery Institute breidt het team uit en is op zoek naar een Docent Patisserie en een Allround Assistent.

DOCENT PATISSERIE (0,8-1,0 FTE)

Wat wij zoeken
Je geeft cursussen op het gebied van patisserie en eventueel chocolaterie. De praktijkgerichte lessen zijn een afwisseling van theorie, demonstratie en het bereiden van de producten. Je start de dag bijtijds met een goede kop koffie, doet alvast wat afweegwerk en ontvangt vervolgens alle cursisten met enthousiasme. Je zorgt ervoor dat de dag gestructureerd verloopt en houdt het lokaal netjes, maar hebt bovenal aandacht voor ieders leerwensen en de sfeer in de groep. Met jouw tips en uitleg wordt er gewerkt aan een verzorgde showtafel vol prachtige producten en creëer je een onvergetelijke leerervaring die naar meer smaakt.

Jouw talent
Vakmanschap – je bent een expert op je vakgebied en wilt je kennis van en liefde voor het vak graag overdragen op anderen. Ervaring met lesgeven is een pre; je bent in ieder geval gemotiveerd om didactische vaardigheden te ontwikkelen.

Gestructureerd – je bent georganiseerd en kunt goed overzicht bewaren, maar beschikt ook over het nodige improvisatievermogen.

Praktijkgericht – dankzij jouw praktijkervaring weet je als geen ander hoe het er in de patisserie aan toe gaat en je vertaalt dit gemakkelijk naar de les.

Sociaal – je bent een makkelijke prater die zich goed kan inleven in verschillende doelgroepen en mensen graag verder helpt. Je hebt oog voor groepsdynamiek en weet met humor en geduld je boodschap over te brengen.

Proactief – je bent niet bang om eigen initiatief te tonen en de daarbij horende verantwoordelijkheid te nemen. Je bent oplossingsgericht en hebt een hands-on mentaliteit.

Wat we vragen

  • Ruime kennis en ervaring in het patisserie vak
  • Plezier in hebben om binnen ons team mee te werken aan het verwezenlijken van de ambities van Bakery Institute
  • Bereidheid om plusminus één keer per maand in het weekend te werken

Dienstverband

Wij bieden een dienstverband van 32-40 uur per week (0,8-1,0 FTE) met een passend salaris, afhankelijk van je ervaring.


ALLROUND ASSISTENT (0,5 FTE - woensdagen en weekenden)

Wat wij zoeken
Samen met jouw collega allround assistent Janet zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt en de cursisten een onvergetelijke ervaring hebben. Je verzorgt de voorbereidende administratieve handelingen, van de bestelling van lesmateriaal tot het maken van presentielijsten. Verder bied je ondersteuning bij de administratieve en logistieke processen in het kader van de werving en inschrijving van deelnemers, verwerk je de inkomende correspondentie en ben je verantwoordelijk voor inkoop en voorraadbeheer. Daarnaast zorg je voor een gastvrij onthaal van de cursisten en zet je de reeds voorbereide catering klaar voor de pauzemomenten.

Jouw talent

Klantgericht – je bent vriendelijk en behulpzaam en vindt het leuk om het mensen naar de zin te maken.

Georganiseerd – je houdt van plannen en organiseren en werkt secuur.

Proactief – je werkt zelfstandig, toont initiatief en bent oplossingsgericht.

Communicatief – je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Affiniteit met sociale media is een pre.

Digitaal vaardig - Je bent bekend met het Officepakket en maakt nieuwe programma’s snel eigen.

Dienstverband

Wij bieden een dienstverband van 20 uur per week (0,5 FTE) voor de woensdagen (07.30-16.00 uur) en weekenden (07.30-14.00 uur). Je krijgt een passend salaris, afhankelijk van je ervaring.


Ons aanbod

Wij bieden een toffe werkplek waar veel kan én mag en waar we met een klein en betrokken team maximale impact maken. De sfeer is informeel, no-nonsense en gastvrij. De cursisten zijn enorm gemotiveerd om te leren. We genieten dagelijks met elkaar van de lunch van Janet met versgebakken brood en maken samen leuke uitstapjes waarin het thema culinair de boventoon voert. Wij bieden volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. In de oude chocoladefabriek van Verkade geven we invulling aan het bakkersvak anno nu.

Interesse?
Stuur ons uiterlijk 17 mei je CV en motivatie toe waarin je de volgende vragen beantwoordt:

* Wat spreekt je aan in de functie?
* Wat voor beeld heb je van onze organisatie?
* Waarin blink jij uit?
* Waarin hoop jij je te ontwikkelen bij Bakery Institute?
* Waar ben je benieuwd naar en/of welke vraag heb jij aan ons?

We moedigen creativiteit aan, dus je mag ons ook een filmpje sturen. Gebruik in elk geval info@bakeryinstitute.nl om ons te bereiken.

Nieuwsbrief
Ontvang je de normale nieuwsbrief nog niet, dan kun je je makkelijk aanmelden! Volg deze link, meld je aan en wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Bakery Institute.