Loading...

Bakery Institute zet bij Bakkersvak in op verbinden en samenwerken

10 Januari 2020
Bakery Institute zet bij Bakkersvak in op verbinden en samenwerken

Bakery Institute zet bij Bakkersvak in op verbinden en samenwerken

Bakery Institute pakt dit jaar weer groots uit met haar stand op de Bakkersvak. Tamara Hoogerwaard, directeur van Bakery Institute: ‘We laten zien dat je door samenwerking meer voor elkaar kunt krijgen. De kern van elke bakkerij is een goed opgeleid team bakkers dat bewust kiest voor hun grondstoffen, machines en presentatie van het assortiment. In onze bakkerij is elk van deze expertises aanwezig’ Het opleidingsinstituut zorgt samen met partners Girardeau, Spronk, JAC en Van Stuk voor een volledig ingerichte bakkerij.

Product centraal: biologisch, oude granen, glutenarm en vegan

François Brandt, vanaf de eerste dag betrokken bij Bakery Institute, vertelt: ‘Ons succes hebben we te danken aan samenwerking met anderen. Dat is overigens pas een succes te noemen als zij er ook iets aan hebben. Het product is waar we allemaal een rol in spelen en wat dus centraal staat, ook op de beurs. Ik wil elke bezoeker een broodje meegeven! Maar nog veel belangrijker, de kennis erachter. We gaan inzoomen op de thema’s biologisch, oude granen, glutenarm en vegan. Zowel in boulangerie als patisserie is er over dit thema te leren op onze beursstand.’

Girardeau legt de nadruk op transparantie over de herkomst van grondstoffen, onder meer met de biologische bloemsoorten, oude graansoorten zoals eenkoorn en glutenarme varianten. Een proefbakker van de molen produceert de gehele beurs een mooi scala aan broden en deelt er zijn kennis. Daarbij ondersteund door de studenten en docenten van Bakery Institute. Er wordt gewerkt met de verdelers van JAC om de bezoeker concreet te laten zien hoe opschaling mogelijk is. Machines moeten het werk vergemakkelijken maar niet ten koste gaan van de kwaliteit. Ook Spronk levert een bijdrage aan de bakkerij met een divers machinepark. Harm Spronk: ‘We dragen graag bij aan initiatieven waarin we geloven. Met Bakery Institute werken we al jaren samen en is dus intussen sprake van loyaliteit over en weer. Onlangs toen hun oven het spontaan liet afweten, zorgden wij voor een oplossing en andersom hebben wij veel nieuwe bakkerijen van oud-studenten mogen inrichten.’ Tot slot speelt VanStuk een belangrijke rol in de uitstraling van de beursstand. De Haarlemse interieurbouwers zijn geen onbekende op Bakkersvak. Ze hebben inmiddels een uitgebreid cv als het gaat om winkelbakkerij-inrichting. De beurs is voor hen een showcase om te laten zien wat ze in huis hebben.

Chefs anders benaderen

Het is voor het eerst in 6 jaar dat Bakery Institute niet op Horecava staat. Hoogerwaard: ‘Zodra iets routine wordt, past het niet meer bij ons. We willen blijven verrassen en experimenteren dit jaar met andere manieren om chefs te bereiken. Brood is een groot thema geworden in de horeca, daar gaan we dit jaar concreet mee aan de slag. Wie weet dat we volgend jaar wel weer op Horecava staan, het is altijd een succes geweest, maar het moet wel een duidelijk doel hebben.’

Nieuwsbrief
Ontvang je de normale nieuwsbrief nog niet, dan kun je je makkelijk aanmelden! Volg deze link, meld je aan en wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Bakery Institute.