Loading...

Bakery Institute organiseert ‘Uitverkoren’ masterclass

13 Januari 2020
Bakery Institute organiseert ‘Uitverkoren’ masterclass

Bakery Institute organiseert ‘Uitverkoren’ masterclass

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan. ‘Uitverkoren’ chefs worden hiervoor in januari uitgenodigd tijdens een verrassingstournee door Nederland.

Docent Hans Heiloo heeft uitgebreide ervaring in de horeca maar verloor zijn hart aan de boulangerie. Hij behandelt diverse trends en culturen op het gebied van brood en leert de aanwezigen alles over fermentatie. Ook wordt er aandacht besteed aan de kwaliteit, structuur en smaak van (desem)brood en we gaan natuurlijk zelf met de handen in het deeg. Tenslotte staat foodpairing centraal: hoe kun je de smaak van brood zo beïnvloeden, dat het past bij de gerechten op je kaart?

Durven te experimenteren

“Chefs zijn bij uitstek een doelgroep waarvan wij veel energie krijgen”, aldus Tamara Hoogerwaard, directeur van het Bakery Institute. “Zij durven te experimenteren met smaken en bereidingswijzen en dat past uitstekend bij de kennis die wij op het gebied van brood in huis hebben. Ook de wens van veel chefs om niet langer uitsluitend ‘high end’ te koken, maar vooral voor pure grondstoffen en no nonsense bereidingswijzen te kiezen, sluit aan bij de visie van Bakery Institute. Wij kiezen immers nadrukkelijk voor een voorsprong vanuit de oorsprong. Het wordt zonder meer een spannende samenwerking! We komen kennis brengen, maar ook zeker de expertise van chefs ophalen. Samen komen we tot iets moois.”

Zeer binnenkort maakt Bakery Institute een tournee langs diverse, speciaal geselecteerde restaurants in Nederland onder de naam ‘Uitverkoren’. Chefs krijgen tijdens deze tournee niet alleen een smakelijk brood, maar ook een persoonlijke uitnodiging voor de Masterclass Boulangerie. “Want”, vindt Tamara Hoogerwaard, “hoe goed je ook kunt koken of bakken: op het gebied van brood ben je simpelweg nooit uitgeleerd.”

Uitverkoren chefs kunnen zich hier opgeven voor de masterclass.

Nieuwsbrief
Ontvang je de normale nieuwsbrief nog niet, dan kun je je makkelijk aanmelden! Volg deze link, meld je aan en wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Bakery Institute.