Product- & conceptontwikkeling

Maatwerk

Steeds vaker wordt onze expertise gevraagd in de coaching en sparring op strategische vraagstukken. Bijvoorbeeld door bakkerijketens, retail en foodservicebedrijven met wie we nadenken over foodconcepten. In sommige gevallen is het vraagstuk nog een stap concreter en worden we gevraagd om het productieproces te optimaliseren of een product te ontwikkelen bij een thema of grondstof.

Zo bedachten we voor een nieuw chocolademerk diverse producten. Ook ontwikkelden we voor een bakkerij een healthy koek voor een speciaal sportevenement. De pakken koek vlogen over de toonbank en binnen no-time was de investering om ons in te huren terugverdiend. In dit interview lees je er meer over.

“De eerste stap naar verbeterde kwaliteitsperceptie”

Op 1 mei 2015 zijn we in Delft een pilot gestart met een ambachtelijke bakkerij pal naast de Swedish Food Market. Ter plekke worden de degen gedraaid, gebakken en kunnen klanten perfecte kwaliteit desembrood kopen. Het is de eerste stap op een nieuwe weg naar het verbeteren van de kwaliteitsperceptie van eten en drinken bij IKEA. Samen met Bakery Institute hebben we het concept strategisch uitgedacht, de recepten ontwikkeld en ook het personeel opgeleid. De kunst is nu om alles waar te (blijven) maken in de bakkerij en het concept verder te ontwikkelen.

Jean-François Orsini
Senior manager food & beverages bij IKEA.

“Passie, professionaliteit en toewijding om het best mogelijke eindresultaat te leveren”

Met Veliche Gourmet selecteren we altijd partners die dezelfde passie voor chocolade delen als wij. Met Bakery Institute vinden we een samenwerking met passie, evenals de professionaliteit en toewijding om het best mogelijke eindresultaat te leveren. Bakery Institute was uitstekend in het bedenken en demonstreren van ideeën voor onze communicatiecampagnes. Wij zijn een trotse partner van Bakery Institute en kijken er naar uit om onze pure Belgische Chocolate Veliche Gourmet te blijven leveren in inspirerende toepassingen en recepten.

Paul Camp
Business Development Director Cargill Cocoa & Chocolate.

“Strategie, sales en vaktechnisch maakt Bakery Institute tot allround partner”

Als machineleverancier is het van groot belang dat je de taal van je klant, van de bakker, spreekt. Wij zijn dan ook heel content met Bakery Institute als educatieve partner. Voor de IBA in München, de grootste bakkerijbeurs van de wereld, ontwikkelden ze producten die te produceren zijn met onze desemketel en deegverdelers. Deze producten werden vervolgens gedemonstreerd op onze beursstand. De docenten van Bakery Institute zijn niet alleen expert op hun vakgebied, ze hebben zich bewezen om strategisch mee te denken en schuwen het niet om saleskansen te signaleren. Al met al een allround partner waar wij graag mee blijven samenwerken.

Carl Nicolas van Cauwenberghe

Regional salesmanager.

 

“Een bezoek aan Zaandam werkt als een powerbank”

Dankzij Bakery Institute hebben we onze kennis van basisprocessen, recepturen en grondstoffen sterk verhoogd. Ook leren onze medewerkers de relevante vaardigheden waardoor ze in staat zijn een uniek, kwalitatief goed product te bakken, waarbij prijs geen referentie is. Door onszelf te scholen zijn we minder afhankelijk van leveranciers. Chef bakkerij Gerard Bol: ‘Sinds Bakery Institute bestaat heb ik meer geleerd dan in al mijn bakkersjaren ervoor. Ze zorgen ervoor dat ons hele handgemaakte broodassortiment en baguettes steeds van hoger niveau zijn.’

Een bezoek aan Zaandam werkt als een powerbank, medewerkers komen altijd gemotiveerder terug dan dat ze er heen gingen. Investeringen in uren en kosten voor de opleiding verdien ik dankzij al deze voordelen gemakkelijk terug.

Jos Huijbregts
Eigenaar van Bakkerij van Vessem in Haarlem.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden in maatwerk.

Contact opnemen