Data en aanmelden

Boulangerie en Patisserie opleiding voor carrière-switchers

Praktische informatie

De opleidingen starten 2 tot 3 keer per jaar. De kosten zijn € 8.495,- inclusief btw, lunch, kleding en lesmateriaal. Combineer je beide programma’s, dan betaal je een totaalbedrag van € 15.995,- inclusief btw.

Persoonlijk gesprek

Als je je aanmeldt voor de opleiding nodigen we je uit voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek wordt je gevraagd je motivatie toe te lichten en is er ruimte om je verwachtingen te bespreken en vragen te stellen. Ook worden vast enkele praktische zaken geregeld: je past de kleding en desgewenst word je geïnformeerd over verblijfadressen in de buurt.

 
 
 
 

Na het gesprek ontvang je van ons een leercontract. Het formulier bevat wat praktische gegevens (je contactgegevens en eventuele persoonlijke kenmerken die je lesperiode mogelijk beïnvloeden) en een onderdeel over je achtergrond en motivatie. Voor de betaling ontvang je een factuur. Uiterlijk een week voordat de opleiding begint, ontvang je wat praktische informatie over de start. Op de eerste dag ontvang je het pakket met het lesmateriaal en de kleding.

Kies een 9-weekse opleiding

9-weekse Patisserie opleiding
9-weekse Patisserie opleiding

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze ​9-weekse Patisserie opleiding.

Aanmelden
9-weekse Boulangerie opleiding
9-weekse Boulangerie opleiding

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.

Aanmelden
Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen
Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Sta je op een kruispunt in je loopbaan? Overweeg je om het ambacht te combineren met je huidige beroep? Heb je als loopbaancoach te maken met mobiliteitsvraagstukken? Vraag je je...

Aanmelden
07

oktober

woensdag

Week 40

Oriëntatie-ochtend 9-weekse opleidingen

Sta je op een kruispunt in je loopbaan? Overweeg je om het ambacht te combineren met je huidige beroep? Heb je als loopbaancoach te maken met mobiliteitsvraagstukken? Vraag je je af of het vak van boulanger en/of patissier bij je past?

Lees meer
23

november

maandag

Week 47

9-weekse Patisserie opleiding

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze ​9-weekse Patisserie opleiding.

Lees meer
30

november

maandag

Week 48

9-weekse Boulangerie opleiding

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.

Lees meer
12

april

maandag

Week 15

9-weekse Patisserie opleiding

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze ​9-weekse Patisserie opleiding.

Lees meer
28

juni

maandag

Week 26

9-weekse Boulangerie opleiding

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.

Lees meer
15

november

maandag

Week 46

9-weekse Boulangerie opleiding

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Laat je omscholen tot broodbakker tijdens onze 9-weekse Boulangerie opleiding.

Lees meer
22

november

maandag

Week 47

9-weekse Patisserie opleiding

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor onze ​9-weekse Patisserie opleiding.

Lees meer

Oriëntatietips

Overweeg je een carrièreswitch en wil je je verder oriënteren op de 9-weekse opleiding? Deze tips helpen je bij het maken van je keuze:

Bezoek een oriëntatieochtend

Een aantal keer per jaar organiseert Bakery Institute een oriëntatieochtend voor geïnteresseerden van de 9-weekse. Tijdens deze ochtend word je geïnformeerd over het ontstaan van de school, de opbouw van de opleiding en ontmoet je onze oud-studenten. Je neemt een kijkje in de les en maakt kennis met de docenten en 9-weekse studenten van dat moment. Verder kun je het lesmateriaal inkijken en vragen stellen.

Zoek verschillende typen bedrijven op

Het ene bakkersbedrijf is het andere niet: of je komt te werken in een traditionele bakkerij in een klein dorp, een bakker met meerdere vestigingen, een hippe zaak met horeca of een grote industriële bakker maakt nogal een verschil. Ga eens kijken en bedenk: hoe ziet het assortiment eruit? Hoeveel en wat voor type mensen werken er? Hoe verschilt het beroep van bakker bij de verschillende bedrijven? Wat spreekt me aan en waar zie ik mezelf werken?

Loop een dag mee in een bakkerij

Ga op zoek naar een bakkerij waar je een dag mee kan lopen zodat je zelf kunt ervaren hoe het beroep van bakker er in de praktijk uit ziet. Wat zijn je werktijden en wat doe je zoal op een dag? Werk je vooral zelfstandig of in teamverband? Klopt het beeld dat je hebt?

Ga langs bij een oud-student

Wie kan je beter informeren over de opleiding dan iemand die de opleiding zelf heeft gevolgd? Onze oud-studenten werken door het hele land en zijn altijd bereid je iets te vertellen over hun ervaring.