Loading...

Tim van Dalen

Docent Boulangerie op lokatie
Tim van Dalen

Tim is parttime bij ons in dienst voor alle mogelijke soorten boulangerieondersteuning, ook op lokatie. Hij begon zijn bakkende carrière met het opleggen van bagels op gaasplaatjes maar ontdekte snel dat het bakkersvak eindeloze mogelijkheden kent en goed te combineren valt met zijn andere passie, reizen. Zo kwam hij terecht in Nieuw Zeeland, Zwitserland en Oeganda, en is hij nu net terug uit Australië, waar verrassend goed brood gebakken wordt.

Tim liep tijdens zijn praktijkstages van de lerarenopleiding Consumptieve Techniek aan de HvA bij het Bakery Institute, onder leiding van Francois. Ondertussen werkte hij nog bij verschillende toonaangevende bakkerijen in Nederland, zoals Hartog’s Volkoren, BBROOD en de Gebroeders Niemeijer. Bij zijn laatste werkgever, Bourke Street Bakery in Sydney was Tim, naast zijn werkzaamheden in de bakkerij, ook verantwoordelijk voor de ‘breadclasses’ aan particulieren die graag wilden leren broodbakken.

Tim woont met zijn vrouw in Almere en is net vader geworden van een zoon.

Hij zal beschikbaar zijn voor het geven van (theoretische) opfriscursussen voor bakkers, broodbaklessen aan consumenten en ondersteuning bij het opstarten of omvormen van bakkerijen die terug naar de basis willen. Interesse om Tim in te zetten in jouw bedrijf? Neem contact met ons op!