Loading...

Tim van Dalen

Docent Boulangerie op lokatie
Tim van Dalen

Tim is parttime bij ons in dienst en geeft les aan thuisbakkers en professionals, ook verzorgt hij allerlei soorten boulangerieondersteuning, ook op locatie. Hij begon zijn bakkende carrière met het opleggen van bagels op gaasplaatjes maar ontdekte snel dat het bakkersvak eindeloze mogelijkheden kent en goed te combineren valt met zijn andere passie, reizen. Zo kwam hij terecht in Nieuw Zeeland, Zwitserland en Oeganda. Zijn laatste reis was naar Australië, waar hij ontdekte dat ook daar verrassend goed brood gebakken wordt.

Tim liep tijdens zijn praktijkstages van de lerarenopleiding Consumptieve Techniek aan de HvA bij het Bakery Institute, onder leiding van François. Ondertussen werkte hij nog bij verschillende toonaangevende bakkerijen in Nederland, zoals Hartog’s Volkoren, BBROOD en de Gebroeders Niemeijer.

Bij zijn laatste werkgever, Bourke Street Bakery in Sydney was Tim, naast zijn werkzaamheden in de bakkerij, ook verantwoordelijk voor de ‘breadclasses’ aan particulieren die graag wilden leren broodbakken.

Tegenwoordig werkt Tim bij de Bakkerszonen en heeft hij zijn eigen desembakkerij aan huis ‘Puur uit de schuur’.

Tim woont met zijn vrouw en zoon in Almere.