Loading...

Hans Heiloo

Docent Patisserie, Boulangerie, Chocolaterie & Glacerie
Hans Heiloo

Vanaf 1 augustus 2013 is Hans Heiloo bij ons in dienst als docent patisserie. Hans werkte voorheen bij verschillende tophotels en restaurants, zoals het Hilton Hotel en Hotel de L’Europe. Pas toen hij onder sterrenchef Edwin Kats in Restaurant Vermeer ging koken, kwam zijn passie voor patisserie in een stroomversnelling. Samen kozen ze uiteindelijk voor het Amstel Hotel waar Hans 8 jaar werkzaam is geweest, waarvan de laatste 6 jaar als chef patissier.

Naast zijn werkzaamheden als chef patissier volgde Hans de opleiding docent consumptieve technieken aan de Hogeschool van Amsterdam, in 2006 studeerde hij af als tweedegraads docent. Na het Amstel Hotel heeft Hans nog gewerkt als chef-patissier bij Unlimited Delicious in Amsterdam en is daarna de uitdaging aangegaan bij Otelli, een kleine ijsproducent in Haarlem waar Hans de productontwikkeling voor zijn rekening nam. Bij Bakery Institute verzorgt Hans inmiddels een divers palet aan lessen: patisserie, chocolaterie en glacerie. In 2015 is Hans intern opgeleid tot docent boulangerie, waardoor je hem nu ook geregeld in de les aldaar zult tegenkomen.

Sinds 2009 is Hans lid geworden van het Nederlands Patisserie Team. Hij woont in Purmerend met zijn vrouw en 2 dochters.