Loading...

Gerard Blaauw

Docent Patisserie & Chocolaterie
Gerard Blaauw

Gerard Blaauw is sinds 1 februari 2015 werkzaam bij Bakery Institute als docent voor patisserie en chocolaterie. Hij geeft les aan carrière-switchers, professionals (koks, patissiers), docenten en thuisbakkers. Naast les geven ontwikkelt hij voor bedrijven nieuwe producten, verzorgt demonstraties op vakbeurzen en begeleidt hij starters bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Hij wist al van jongs af aan dat zijn passie in de bakkerij lag. Hij is gestart als brood- en banketbakker en volgde zijn opleiding aan de vakschool in Wageningen. Na de opleiding is hij zich vrij snel verder gaan ontwikkelen als patissier en chocolatier, volgde een lerarenopleiding en liep diverse stages. Een geruime tijd heeft hij daarna als patissier gewerkt in het Intercontinental Amstel hotel en als chef patissier voor een Heerlijk & Heerlijk patisserie.

‘De verschillende doelgroepen lesgeven maakt het werken bij Bakery Institute interessant en afwisselend. In één week kan het soms zo zijn dat je een productontwikkeling doet, een bakker begeleidt met een nieuw assortiment voor meerdere winkels en iemand voor het eerst een spuitzak leert vasthouden. Alle mensen hebben een andere achtergrond en verhaal maar delen dezelfde passie voor het vak. Dat vind ik het mooie aan mijn werk,’ aldus Gerard.