Loading...

François Brandt

Docent Boulangerie & Viennoiserie
François Brandt

Bij deze van oorsprong Fransman is er een basis van zowel brood als banket. Sinds 2002 woont en werkt hij in Nederland, nadat hij in Frankrijk, Londen en in Luxemburg bij verschillende bedrijven werkte. In Luxemburg behaalde Francois zijn meesterdiploma’s patisserie, confiserie, glacerie en boulangerie. In Nederland begon hij zijn carrière bij Patisserie de Rouw in Vught, daarna ging hij aan de slag bij de Bakken met Passie winkel van Simon Meijssen in Amsterdam.

Omdat Francois al langer aan het nadenken was over hoe hij zijn vakkennis kon gaan overdragen aan enthousiaste bakkers (in spe), kwam het Bakery Institute als geroepen. Hij is vanaf de start betrokken bij het fundament van de school en geeft nog steeds met veel plezier les. Ook begeleidt hij bedrijven met het implementeren van boulangerie gerelateerde vragen en het ontwikkelen van hun team.

In 2007 won hij de Dutch Pastry Award als nieuwkomer. Francois is lid van het Boulangerie Team, werd in 2010 uitgeroepen tot Wereldkampioen sierstukken tijdens de Europain in Parijs, en werd in maart 2012 op eigen bodem Europees Kampioen met zijn team in Amsterdam. In februari 2016 is Francois toegetreden tot ‘Elite de la Boulangerie International’. Francois woont in Boxtel met zijn vrouw Elsbeth en zijn dochter en zoon.