Loading...

Over onze school

Het Bakery Institute

Het Bakery Institute is dé particuliere opleiding voor een ieder die zich wil ontwikkelen in het bakkersvak.

Je kunt bij het Bakery Institute terecht voor korte en lange programma’s voor enthousiaste thuisbakkers en vaktechnische weekcursussen voor professionals. Ook kan je je in 9 weken laten omscholen tot volleerd brood- of banketbakker!

Ons motto is ‘Pak je voorsprong vanuit je oorsprong’. Dat betekent dat wij teruggaan naar de basis in de grondstoffen, naar de basis in de vaktechnieken, maar ook dat je als mens of straks als ondernemer kiest voor een strategie die dicht bij jezelf blijft. We werken in de lessen daarom met authentieke, lange (desem)processen, grondstoffen van goede kwaliteit, en zorgen ervoor dat je de theorie en basistechnieken van ons prachtige vak op de juiste manier aanleert.

Het Bakery Institute is in 2011 opgericht voor en door de bakkerij, de eigenaren bestaan uit bakkerijen en bakkerijtoeleveranciers.

Kijk in de tab opleidingen voor de aankomende opleidingen, meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter en Facebook.

Onze docenten

Op het Bakery Institute werken we met gerenommeerde docenten uit de praktijk.

François Brandt

François Brandt

Docent Boulangerie & Viennoiserie

Hans Heiloo

Hans Heiloo

Docent Patisserie, Boulangerie, Chocolaterie & Glacerie

Gerard Blaauw

Gerard Blaauw

Docent Patisserie & Chocolaterie

Tim van Dalen

Tim van Dalen

Docent Boulangerie op lokatie