Hans Heiloo

Docent Patisserie, Boulangerie, Chocolaterie & Glacerie

Hans Heiloo

Na een carrière als patissier in diverse tophotels en restaurants kwam Hans in 2013 werken als docent bij Bakery Institute. “Mijn collega François heeft ervoor gezorgd dat ik het vak in zijn puurste vorm heb ontdekt en omarmd. Het omslagpunt kwam eigenlijk na een jaar werkzaam te zijn bij Bakery Institute. Ik had in het Amstelhotel al wat jaren brood gebakken en dacht eigenlijk dat ik alles wel wist.” Toen hij Francois met het ciabattadeeg bezig zag, kon hij zich niet voorstellen dat van dat ‘deeg’ een fatsoenlijk brood kon worden gebakken. “Na een aantal keren vouwen, netjes verdelen en gelijk inschieten, was ik verkocht! De ovenwerking zorgde voor een soort oerknal en ik stond versteld dat zo een slap deeg zo mooi kon bakken. De combinatie van bloem, water en zout is wat mij betreft magisch. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik wil bakker worden!”

Hans volgde zelf de 9-weekse opleiding Boulangerie. “Ik heb binnen de Bakery Institute de kans gekregen om mij verder te ontwikkelen op het gebied van brood. De les die ik heb meegekregen is niet zozeer apart brood te maken met veel verschillende smaken en ingrediënten maar mooi en gezond brood te bakken met enkelvoudige grondstoffen. De kunst is om met de granen, fermentatie en een rustige ontwikkeling de primaire smaak van brood te verkrijgen.”