Patisserie 20-daagse opleiding

14 Februari t/m 29 Mei 2020

Heb je intussen al wat ervaring met diverse recepten en bak je thuis steeds grotere recepten? Heb je behoefte aan feedback hoe je nog slimmer en sneller kunt werken en wil je de vaktechnieken beter beheersen? Doe dan mee met deze dagopleiding in de patisserie.

Kosten

3995

  • 20 dagen
  • 150 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

In deze opleiding komen alle productgroepen aan bod: koek (boterdegen), bladerdegen, cake, beslagsoorten, schuim, gebak en taarten, (chocolade) decoraties. Ook de bijbehorende vaktechnieken worden uitgebreid besproken en geoefend, denk aan spuitoefeningen, garneren en maskeren. De producten worden niet opgeschaald, maar er is wel aandacht voor het bewust worden van verkoopbaarheid, marketing en prijscalculatie.

Om de week is er één uur theorieles die past bij de materie uit de praktijklessen. Wekelijks is er huiswerk om je zo effectief mogelijk op de les voor te bereiden. Dit is een afwisseling van theoretisch en praktisch huiswerk. Ook is er aandacht voor het ontwikkelen van eigen recepten en voor persoonlijke leerwensen.

De opleiding bestaat uit 20 dagen. Elke lesdag is er minimaal één soort product afgerond dat je mee naar huis kunt nemen. Je werkt ook verder met je eigen producten die tussentijds in de koeling of vriezer worden opgeslagen. De 20 lesdagen vinden plaats op 16 vrijdagen en een laatste week waarin je van dinsdag tot en met vrijdag les hebt, zodat je ook een showtafel kunt voorbereiden.

 

Kosten

€ 3995,- inclusief wasbaar schort, lesmateriaal, pen, shopper en lunch. De opleiding is btw-vrij.

Doelgroep

Patisserie voor thuisbakkers die geen carrière switch ambiëren maar juist vaktechnieken verder willen ontwikkelen waarin korte cursussen weinig tijd voor is. Deelname aan de cursus is mogelijk na het volgen van de Introductie Patisserie. Na opgave volgt een intakegesprek.

Data:14, 21, 28 februari / 6, 13, 20, 27 maart / 3, 10, 17, 24 april / 1, 8, 15, 22, 25, 26, 27,28 en 29 mei.


Soortgelijke opleidingen

Introductie Patisserie

Introductie Patisserie

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Introductie Patisserie

Vormbonbons

Vormbonbons

Chocolaterie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Vormbonbons

Tartelettes

Tartelettes

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Tartelettes

Puur schuim

Puur schuim

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Puur schuim