Bladerdeegproducten

2 dagen

Leer in deze tweedaagse cursus zelf bladerdeeg maken en verwerk het tot zowel zoete als hartige producten: van saucijzenbroodje tot vanilleflan.

Data
  • 17 April t/m 18 April 2024

495

  • 2 dagen
  • 13 uur
  • 09:00u - 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

Het kenmerk van bladerdeeg - in de bakkerij ook wel korstdeeg genoemd - is dat zich tijdens het bakken allemaal dunne, knapperige laagjes vormen. Dit effect wordt ook wel feuilletage of bladerende werking genoemd. Je bereikt het door het deeg te toeren.

Tijdens deze cursus leer je alles wat nodig is om zelf bladerdeeg te kunnen maken. Alle stappen van het maken van het deeg tot de methoden van toeren en het bakken komen aan bod. Er wordt aandacht besteed aan de eigenschappen van grondstoffen en aandachtspunten in het proces, zoals glutenontwikkeling en rekrichting. Door verschillende vullingen en garnituren te gebruiken, maak je zowel hartige als zoete producten.

Wat maak je onder andere

Vanilleflan, appel chaussons, saucijzenbroodjes, kaasvlinders, Victoria’s met frangipane en kersen en palmiers.

 

Kosten

€ 495,- inclusief lunch en btw-vrij

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.


Soortgelijke opleidingen

Tartelettes professionals

Tartelettes professionals

Patisserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Tartelettes professionals

Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Patisserie

(Professionals
Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Peter Remmelzwaal - Suikerkunst basis

Bladerdeegproducten

Bladerdeegproducten

Patisserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Bladerdeegproducten

Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals

Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals

Patisserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Cakes en Rijke Beslagsoorten professionals