Loading...

9-weekse Patisserie

26 November 2018 t/m 14 Februari 2019

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken.

Kosten

8495

  • 9 weken
  • fulltime opleiding
  • maandag t/m vrijdag
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

​De 9-weekse opleiding Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers.

In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van patissier. Je leert over de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, suikersoorten, etc.) en de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct. Ook leer je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) te herleiden.

Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot ca. 15.30 uur. In de lessen is volop ruimte voor vragen en bespreken we ieders individuele ambities en plannen na het afronden van de opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Ook organiseren we een uitje waar we een regio in het land uitkiezen en daar met alle studenten een divers scala aan bakkersbedrijven bezoeken (bv. ambacht/industrie, traditionele/moderne bakkerijen, gerelateerd aan horeca, etc.).

Aanmelding voor deze opleiding wordt gevolgd door een intakegesprek.

De opleiding heeft een doorlooptijd van 12 weken, daarvan krijg je 9 weken les. Van 24 december 2018 tot en met 1 januari 2019 wordt er geen les gegeven. In deze week ben je vrij en ga je bezig met arbeidsmarktoriëntatie. In de week van 7 t/m 11 januari ben je vrij en kun je met Bakery Institute vrijwillig deelnemen aan de Horecava. Op 30 en 31 januari en 1 februari is het examen. Op 8 februari is de diploma-uitreiking en op 13 en 14 februari sluiten we de opleiding af met een uitje (op 11 en 12 februari ben je vrij).

 

Kosten

€ 8.495,- inclusief BTW, lunch, kleding en lesmateriaal

Bij deelname 9-weekse Boulangerie betaal je een totaalbedrag van € 15.995,- inclusief BTW

Let op: Deze opleiding is af te trekken van de belasting. Kijk hiervoor op de site van de Belastingdienst.

Doelgroep

Intrinsiek gemotiveerd
20 tot 50 jaar (gemiddeld, mag ook ouder of jonger!)
MBO+/HBO niveau
Zoekt een (tweede) carrière in de bakkerijen/of is een potentiële ondernemer
Werkervaring (niet-bakkerij)
Evt. Dochters/zonen van bakkers die pas later besluiten het bedrijf over te nemen