Leer in deze tweedaagse cursus zelf bladerdeeg maken en verwerk het tot zowel zoete als hartige producten: van saucijzenbroodje tot vanilleflan.
Het kenmerk van bladerdeeg - in de bakkerij ook wel korstdeeg genoemd - is dat zich tijdens het bakken allemaal dunne, knapperige laagjes vormen. Dit effect wordt ook wel feuilletage of bladerende werking genoemd. Je bereikt het door het deeg te toeren.
Tijdens deze cursus leer je alles wat nodig is om zelf bladerdeeg te kunnen maken. Alle stappen van het maken van het deeg tot de methoden van toeren en het bakken komen aan bod. Er wordt aandacht besteed aan de eigenschappen van grondstoffen en aandachtspunten in het proces, zoals glutenontwikkeling en rekrichting. Door verschillende vullingen en garnituren te gebruiken, maak je zowel hartige als zoete producten.
Vanilleflan, appel chaussons, saucijzenbroodjes, kaasvlinders, Victoria’s met frangipane en kersen en palmiers.
€ 495,- inclusief lunch en btw-vrij
Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%.