Loading...

IJstaarten

5 November t/m 6 November 2018

​Wat is er lekkerder dan een feestelijk afsluiting van de maaltijd met een perfecte ijstaart? Je gaat aan de slag met rijke biscuits en leert de balans in smaken en texturen.

Kosten

347

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

Met het oog op een extra verkoopmoment van ijs rond de feestdagen hebben we deze tweedaagse opleiding ontwikkeld. Je maakt verschillende ijstaarten, en leert en maakt daarbij ook welke biscuits en interieurs geschikt zijn voor koude consumptie. Je leert over de opbouw van ijstaarten, hoe zit het met structuren en hoe bouw je deze op? Welke soorten ijs kun je glaceren en welke niet? Waar moet een ijsmix aan voldoen zodat deze niet meteen afsmelt?

Daarnaast gaan we hands-on aan de slag met het maken van verschillende biscuitsoorten, glacages, parfait en ijssoorten die we verwerken in strakke maar ook rationeel te produceren ijstaarten.

Uiteraard werk je alles netjes af, met decoraties, merengue en chocoladewerk.

Semifreddo’s en ijs in glas komen ook aan bod! Wordt aangeboden in samenwerking met onze founder Gelato Solutions - Ijswinkel.

 

Kosten

€ 347,- excl. BTW* per 2-daagse opleiding, inclusief lunch.

* dit geldt voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf, onder voorbehoud van goedkeuring. Voor andere professionals kost de opleiding € 495,-.

Inschrijvingen lopen officieel via de Nationale Bakkerij Academie, maar u mag zich ook melden bij ons, wij sturen uw inschrijving dan door.