Loading...

Chocolade showstuk - gastdocent Peter Remmelzwaal

10 Januari t/m 11 Januari 2018

De overtreffende trap van chocolade bereiken? Ga de uitdaging aan met het maken van een uniek chocolade showstuk

Kosten

495

  • 2 dagen
  • 18 uur
  • 08:00u - ca. 16:30u
  • Max. 8 personen

aanmelden

belangstelling  

In de tweedaagse opleiding krijg je de belangrijkste technieken aangereikt van het maken van showstukken van chocolade. Je leert chocolade verwerken met diverse technieken zoals chocolade gieten, modelleren, cutteren en air brushen met cacaoboter. De routine en vaardigheid zul je moeten ontwikkelen, door veel met deze technieken aan het werk te gaan. Met deze cursus als basis en een dosis eigen creativiteit, voeg je een extra dimensie toe aan je vakmanschap. Het thema van het te maken showstuk is nog een verrassing.

Het thema van de cursus wordt ‘winter’. Je gaat onder andere aan de slag met een grote chocoladebloem, een dier (beeldhouwen), een boomstronk, bladeren (air brushen) en winter items.

Over Peter Remmelzwaal

Vanaf jonge leeftijd is Peter gefascineerd door het prachtige vak patisserie. Het ambachtelijk werken en de creativiteit spreken Peter met name aan. Om het vak optimaal te beheersen en mogelijkheden te vergroten, heeft Peter op verschillende plekken trainingen gevolgd van diverse professionals. Tijdens deze trainingen heeft Peter verschillende technieken geleerd. Zo is hij gespecialiseerd in suikerkunst en het werken met chocolade. Met behulp van gepassioneerde vakmensen, heeft Peter zich zo uitstekend kunnen ontwikkelen op gebied van luxe patisserie.

Hieronder enkele hoogtepunten van Peter’s werk; 1e plaats Gouden Gard 2008’, ‘het winnen van Dutch Pastry Award 2012’ en uitgeroepen worden tot ‘Beste patissier van Nederland 2012’. Peter heeft zijn bedrijf opgericht onder de naam ‘Peter Remmelzwaal Patisserie’. Daarnaast is hij lid van het Nederlands Patisserie Team en ambulant patissier bij het Koninklijk Huis.

 

Kosten

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een prijs van €346,-. Wij werken samen met de Nationale Bakkerij Academie, zij verzorgen na afloop van de opleiding de factuur.

Voor andere professionals kost de opleiding € 495,-.

Doelgroep

​Enthousiaste vakmensen of thuisbakkers met ervaring in de chocolade. Je hebt de opleiding Basis Chocolaterie bij Bakery Institute of een vergelijkbare opleiding gevolgd.