Maak de stap naar brood met enkelvoudige grondstoffen en leer in deze cursus de basis
In deze cursus ontdek je de invloed van verschillende kneedprocessen, fermentatieprocessen en hydratatieprocessen op het eindresultaat. Ook wordt ingezoomd op bloemkwaliteit en het werken met poolish en desem. Verder kan het maken van deegberekeningen en het belang van planning en organisatie niet ontbreken.
Meergranenbrood met poolish, melkbrood, ciabatta met olijven, speltbrood met kookstuk, baguette, volkorenbrood, vloerkadetten en meer
De cursus bestaat uit 2x 2 dagen:
28-29 oktober en 11-12 november 2024
Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een korting van 45%. Voor andere professionals kost de cursus € 995,- (btw-vrij en incl lunch).
Werknemers in de bakkerij die zich willen verdiepen en verbreden. Voor thuisbakkers adviseren wij de opleiding Handgemaakt Brood en vervolgcursussen.