Loading...

Werken met kookstukken

18 Maart t/m 19 Maart 2019

Soakers, quelstuck, Tang Zhong, bruhstuck of gewoon kookstuk. Over de hele wereld bestaan er manieren om met een kookstuk de kwaliteit van je brood te verbeteren.

Kosten

346

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

De grootste reden om met een kookstuk te werken is om water te binden om de malsheid te verbeteren. Maar er zijn meer positieve eigenschappen zoals een langere versheid, de reductie van broodverbetermiddelen, of het verwerken van bloem of meelsoorten met zwakkere eiwitten zoals quinoa of eigengemalen spelt. Een kookstuk maken varieert van een eenvoudig welstuk van zaden en water, tot een mooi aromastuk waar de gehele massa een langere tijd op een bepaalde temperatuur verandert in een smaakvol geheel. Leer in de cursus meer over het bereiden van kookstukken en de eigenschappen ervan. Maak een ruime variatie broodsoorten en leer over het verschil met voordegen op gist en desem en kookstukken.

Wat maak je onder andere

Bierbrood met kookstuk met donkerbier, Busbrood en klein brood met zetmeelkookstuk, Quinoabrood met quinoa kookstuk en een Baguette met durum zoetstuk. Ook wordt er natuurlijk gewerkt met verschillende desemsoorten en vertraagde processen.

 

Kosten

Voor bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf geldt een prijs van €346,- (excl. btw). Wij werken samen met de Nationale Bakkerij Academie, zij verzorgen na afloop van de opleiding de factuur.

Voor andere professionals kost de opleiding € 495,- (btw-vrij).

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor professionals die meer terug naar de basis willen werken en hun eigen identiteit aan hun assortiment willen geven.