Loading...

Handgemaakt brood: Scandinavische klassiekers

21 November t/m 22 November 2018

Hoewel Frankrijk de naam heeft voor de beste patisserie en boulangerie, kunnen ze er in Scandinavië ook wat van. Graan speelt er een grote rol in de landbouw en dus ook in de bakkerij, in het bijzonder rogge, haver en gerst.

Kosten

425

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

In Noorwegen wordt net als in Nederland veel brood gegeten, veelal snijden ze zelf dikke plakken van een stevig brood (bv. grovbrood met hele granen). Een ‘fika’ is dan weer een typisch Zweeds gebruik waarbij men in gezelschap een koffiebreak houdt met brood, patisserie of viennoiserie. Slenter door Kopenhagen en binnen de kortste keren kom je een ‘bageri’ tegen. Je zult je verwonderen over de rij klanten die soms zelfs buiten staat voor een voedzaam rogge- of haverbrood.

Tijdens de cursus gaan we Zaandam 2 dagen lang omtoveren met een rijk Scandinavische broodarsenaal. We gebruiken enkelvoudige grondstoffen en maken degen zowel op de hand als met de machine.

Wat maak je onder andere

Noors brood op basis van spelt, rogge en zaden, Tunnbröd (Zweeds platbrood), Knäckebröd, Kanelbullar, Havregryn brød (brood op basis van desem en een haverkookstuk) en meer

 

Kosten

€ 425,- inclusief BTW en lunch

Doelgroep

Is dit je eerste kennismaking met brood? We raden je aan om eerst de tweedaagse opleiding Handgemaakt Brood: Introductie te volgen.