Loading...

Handgemaakt Brood: Introductie

25 April t/m 26 April 2019

Ben jij die enthousiaste thuisbakker (in spé) die de fijne kneepjes van het broodbakken beter wil leren begrijpen? ​

Kosten

425

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

In deze cursus maak je kennis met de wereld van het brood met pure grondstoffen. Wat is het verschil tussen bloem en meel? Hoe maak en verwerk je een voordeeg? Hoe kan ik mijn deeg vouwen dat ik voldoende volume krijg? Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van het broodbakken.

Het doel van de cursus is om iedereen dermate enthousiast, zelfverzekerd en kundig te maken, dat je in staat bent om thuis een goed brood te bakken. In de twee dagen leer je hoe je het beste een deeg kunt maken, laten rijzen en daarna bakken, steeds vertaald naar een thuissituatie want wij begrijpen ook dat je thuis geen stenen vloeroven hebt staan! De cursus is behoorlijk intensief; je gaat maar liefst 15-20 broden maken, waaronder een Boule Blanc, een gevuld brood en natuurlijk de ultieme Franse Baguette.

En wil je je daarna verder verdiepen? Dan kun je je hart ophalen in het diverse aanbod van tweedaagse vervolgcursussen. Volg bijvoorbeeld de tweedaagse ‘Desem’, ‘Vertraagde processen’, ‘Croissants en rijke zoete degen’ of één van de landenthema’s zoals ‘Nederlandse klassiekers’.

Wat maak je onder andere

Baguette, Licht volkoren batard, Wit busbrood, Boule blanc, Meergranen batard en een Boekweit rozijnen brood

 

Kosten

€ 425,- inclusief BTW en lunch