Loading...

Handgemaakt brood: Desem

6 Maart t/m 7 Maart 2019

Na de basis van Handgemaakt Brood de verdieping zoeken met diverse desemproducten, verrijk je broodhorizon in deze cursus

Kosten

425

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

In deze tweedaagse cursus verdiep je je in het werken met vaste desem (stiff levain) en vloeibare desem (liquide levain). Je leert over de technische werking van de melkzuurbacteriën in de gisting van je desem. Je maakt kennis met diverse methoden om een desem te starten en gaat ook zelf aan de slag met het starten van een eigen cultuur. Er zijn talloze manieren om desem te onderhouden, afhankelijk van graansoort, klimaat, bakfrequentie en hydratatie. Tijdens de cursus zoomen we hierop in, maar ook de praktische toepassing mag niet ontbreken. Je ontdekt de eigenschappen van desem in een deeg en maakt een rijke variatie aan producten.

Wat maak je onder andere

Wit desem brood couronne, 100% desem brood, country shapes brood en meer

 

Kosten

€ 425,- inclusief BTW en lunch

Doelgroep

Is dit je eerste kennismaking met brood? We raden je aan om eerst de tweedaagse opleiding Handgemaakt Brood: Introductie te volgen.