Loading...

9-weekse Boulangerie

26 Juni t/m 1 September 2017

Tijd voor een carriereswitch en er altijd al van gedroomd om bakker te worden? Dat kan je bij ons in iets meer dan 2 maanden leren!

Kosten

8495

  • 9 weken
  • fulltime opleiding
  • maandag t/m vrijdag
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

aanmelden

belangstelling  

De 9-weekse opleiding Boulangerie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers. In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van boulanger.

Je leert de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct (mengen, kneden, rijs, verdelen, opmaken, t/m bewaren; uitleg over structuur, fermentatie en bakken).

Ook komen de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, desem, etc.) aan de orde, leer je berekeningen (deeg, temperatuur, etc.) maken en kun je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) herleiden.

Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot ca. 15.30 uur. We plannen 10 weken, waarin 9 weken les wordt gegeven. In de lessen is volop ruimte voor vragen en bespreken we ieders individuele ambities en plannen na het afronden van de opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Ook organiseren we een uitje waar we een regio in het land uitkiezen en daar met alle studenten een divers scala aan bakkersbedrijven bezoeken (bv. ambacht/industrie, traditionele/moderne bakkerijen, gerelateerd aan horeca, etc.).

Aanmelding voor deze opleiding wordt gevolgd door een intakegesprek.

De opleiding heeft een doorlooptijd van 10 weken, daarvan krijg je 9 weken les. Van 17 juli tot en met 21 juli wordt er geen les gegeven.

 

Kosten

€ 8.495,- inclusief BTW, lunch, kleding en lesmateriaal.

Bij deelname 9-weekse Patisserie betaal je een totaalbedrag van € 15.995,- inclusief BTW.

Let op: Deze opleiding is af te trekken van de belasting. Kijk hiervoor op de site van de Belastingdienst.

Doelgroep

  • Intrinsiek gemotiveerd
  • 20 tot 40 jaar (gemiddeld, mag ook ouder of jonger!)
  • MBO+/HBO niveau
  • Zoekt een (tweede) carrière in de bakkerijen/of is een potentiële ondernemer
  • Werkervaring (niet-bakkerij)
  • Evt. Dochters/zonen van bakkers die pas later besluiten het bedrijf over te nemen