Loading...

Masterclass Boulangerie voor Chefs

2 dagen

Steeds meer restaurants kiezen voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met te harde kruidenboter verdwijnt en maakt plaats voor bijzondere broden van de broodsommelier bij iedere gang. Speciaal voor chefs in de horeca biedt Bakery Institute een tweedaagse Masterclass Boulangerie aan. Samen zetten we brood definitief op de kaart.

Data
  • Wordt verwacht

425

  • 2 dagen
  • 15 uur
  • 08:00u - ca. 15:30u
  • Max. 12 personen

belangstelling  

Hoe bepaal je als chef welk brood je presenteert aan je gasten? Kies je ervoor om zelf brood te bakken of koop je het in? Ben je goed in staat de kwaliteit te beoordelen? En kun je interessante smaakcombinaties maken met de gerechten op je kaart?

Docent Hans Heiloo heeft uitgebreide ervaring in de horeca maar verloor zijn hart aan de boulangerie. In de tweedaagse Masterclass gaat hij in op het werken met verschillende graansoorten en leer je alles over fermentatie. Ook wordt er aandacht besteed aan de kwaliteit, structuur en smaak van (desem)brood en we gaan natuurlijk zelf met de handen in het deeg. Van een traditionele Franse baguette tot een robuust roggebrood op basis van desem, alles met enkelvoudige grondstoffen en ambachtelijke processen. Tenslotte staat foodpairing centraal: hoe kun je de smaak van brood zo beïnvloeden, dat het past bij de gerechten op je kaart?

Kortom: een hands-on Masterclass waarbij je alles leert over brood.

Benieuwd naar wat je mag verwachten? Lees hier het verslag van de eerste editie en bekijk de aftermovie.

 

Kosten

€ 425,- inclusief lunch en btw-vrij.

Doelgroep

​Chefs die brood op de kaart willen zetten.


Soortgelijke opleidingen

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Boulangerie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Handgemaakt brood: Franse klassiekers

Croissants en zoete degen

Croissants en zoete degen

Viennoiserie

(Thuisbakkers)

Bekijk opleiding

Croissants en zoete degen

Viennoiserie professionals

Viennoiserie professionals

Viennoiserie

(Professionals)

Bekijk opleiding

Viennoiserie professionals

9-weekse Boulangerie opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding

Boulangerie

(Thuisbakkers
Carrière-switchers)

Bekijk opleiding

9-weekse Boulangerie opleiding