Loading...

Fierté Bretonne op 21 maart

2 Maart 2016

Fierté Bretonne op 21 maart

Van 9 tot en met 30 maart komen 10 Fransen studenten stage lopen bij 5 verschillende bedrijven in de regio Amsterdam. Zij worden hierbij begeleid door hun docenten en 1 van deze mannen is M.O.F. Ludovic Richard. Omdat we dit hele bijzondere bezoek, hun kennis en enthousiasme voor het vak graag willen delen, nodigen we je graag uit om ons te bezoeken op maandag 21 maart voor een dag vol mooie demonstraties op het gebied van boulangerie en patisserie, verzorgd door Ludovic Richard en zijn mededocent, samen met zijn ‘Elite de la Boulangerie Internationale’ collega François Brandt (zie onder voor meer info!!) en de studenten van de opleiding.

Programma 21 maart

8.30 uur Inloop
9.00 uur Start eerste sessie
12.00 uur Lunch
13.00 uur Start tweede sessie, wissel met ochtend
16.00 uur Borrel
17.00 uur Einde

Wat ga je zien?

Thema van deze dag is ‘Fierté Bretonne’ (trots uit de Bretagne). Dit is de regio waar onze studenten vandaan komen!

Croissant
Mystère Breton – Brioche met karamel en cremeux passie
Brioche met boekweit appel en chocolade
Pain au levain
Appel Cider Brood

Croquant amandes – koekje
Le petit Breton – sable met bramenjam en madeleine beslag
Le grand Breton – roggesable, biscuit moelleux met rogge, ovengebakken appels, appelchocolademousse, chocolade glacage

Kosten

Deze onvergetelijke dag word je aangeboden door Bakery Institute en de studenten en docenten van Fondation d’Auteuil. Graag willen wij als tegenprestatie een mooie echt Nederlandse dag voor en met deze groep organiseren en daarom vragen wij voor deze dag een bijdrage van 25 euro inclusief BTW en inclusief lunch en consumpties.

Waar staat M.O.F. voor?

M.O.F. staat voor Meilleur Ouvrier de France, een 3-jaarlijks, zeer uniek en prestigieus examen dat wordt afgenomen binnen allerlei ambachten in Frankrijk. Het wordt ondersteund vanuit het Ministerie en de president van Frankrijk reikt de titels uiteindelijk uit aan de ‘happy few’, want het is een zeer streng en moeilijk examen. Alleen de aller-allerbesten slagen. Als je de documentaire ‘Kings of Pastry’ ooit hebt gezien, dan weet je wat we bedoelen, hierbij werd verslag gedaan van 1 van deze rondes. Daar ging het over patisserie, Ludovic heeft deze titel behaald in de boulangerie.

Nieuwsbrief
Ontvang je de normale nieuwsbrief nog niet, dan kun je je makkelijk aanmelden! Volg deze link, meld je aan en wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Bakery Institute.