Loading...

Bakkerij van de (v)Oorsprong op Horecava 2018

4 Januari 2018
Bakkerij van de (v)Oorsprong op Horecava 2018

Bakkerij van de (v)Oorsprong op Horecava 2018

Kom na alle feestdagendrukte inspiratie opdoen voor het nieuwe jaar op de Horecava! Voor het vierde jaar op rij is de Bakkerij van de (v)Oorsprong hier vertegenwoordigd. In hal 12 staat het segment koffie, thee, cacao en bakkerij centraal. Spelers uit zowel de bakkerij, patisserie als koffie en thee-industrie laten zien hoe de horecaondernemer en de bakker kunnen inspelen op de trends van vandaag. De Bakkerij van de (v)Oorsprong bestaat uit een collectief van 11 leveranciers uit de bakkerijbranche die samen met het Bakery Institute, het Boulangerie Team en Patisserie Team het bakkersvak promoten. De stand wordt twee keer zo groot als vorig jaar en is daarmee de grootste eye catcher van de hal. Ook de programmering is grootser dan voorheen door samen met internationale barista’s en thee sommeliers een Bakery Café neer te zetten. Belangrijke voorwaarde voor de Bakkerij van de (v)Oorsprong is de onderlinge samenwerking. Daarom werken het Boulangerie Team en Patisserie team aan inspirerende producten waar de grondstoffen van de verschillende partners in terug komen. Van Stuk zorgde weer voor een indrukwekkend ontwerp van de stand. Ook is er een jampodium waarin verschillende disciplines worden samengebracht. De boulangers, patissiers en chefs Christian Weij en Emile van der Staak hebben een diversiteit aan producten bedacht rondom het thema fermentatie. Denk aan ‘funky’ producten zoals een bermbrood, met gefermenteerde kruiden uit de berm of een vintage carrot cake met eigengemaakte boter, crème fraîche en gefermenteerde wortel. Kernwoorden zijn: smaak, gezondheid en cocreatie.

Nieuwsbrief
Ontvang je de normale nieuwsbrief nog niet, dan kun je je makkelijk aanmelden! Volg deze link, meld je aan en wordt op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Bakery Institute.